Kattanj rá az olasz konyhára!
Előfizetek

Kattanj rá az olasz konyhára!

Szereted az olasz fogásokat?

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megnézheted a legizgalmasabb témákat:

Az olasz konyha nem csak finom, de alapanyagai miatt kifejezetten egészséges is!

Az oliva olaj, az oliva bogyó, a paradicsom, a fokhagyma, a citrusfélék, mind mind olyan összetevők, amik az egészségmegőrzésben szerepet játszanak. A pizzából, vagy a többi tésztaféléből pedig válasszunk teljeskiörlésűt, vagy durumbúzából készültet, így akár egy tésztaétel is lehet egészségesen finom.


Húsmentes ételek, amik felérnek egy energia bombával!

Ahhoz, hogy az emésztésünk jól működjön, fontos, hogy időnként egyszerűbben emészthető ételeket is fogyasszunk. Így jó lenne, ha vegetáriánus fogásokat a húsimádók is fogyasztanák. A húspótló ételekkel akár hamburgert is készíthetünk, csak olyan összetevőket szükséges használnunk, amitől nem csak az íze, de a hatása is felér egy energia bombával. Ilyen például a chia mag, a hajdina, vagy éppen a lenmag Is. Így a vegaburgerünk vitaminokban és energiában is gazdag lesz.


Az ételallergia és az ételintolerancia nem ugyan az!

Sokan összekeverik az ételallergiát az ételintoleranciával, pedig teljesen más ez a két fogalom. Míg az allergia tünetei gyorsan alakulnak ki és sokszor veszélyesek is lehetnek, az intolerancia tünetei lassan alakulnak ki.


Nem is gondolnánk, hogy egy klaviatúra piszkosabb lehet a nyilvános wc-nél!

A nap folyamán sok mindent megérintünk kezeinkkel. Kilincseket fogunk meg, pénzzel fizetünk, járműveken kapaszkodunk. Nem is gondolnánk, hogy mennyi baktérium tapad meg a kezeinken. Fontos lenne a rendszeres kéztisztítás egészségünk megőrzéséhez. De személyes tárgyaink tisztítására is oda kell figyelni.


Kiderült, hogy a vadhús az igazi bio hús!

Kandász Andrea egy zalaegerszegi vadfesztiválon járt, ahol minden finomságot megmutatott, és persze megkóstolt. A mézes bortól a hopp and drukig és a jóízű dödölétől a vaddisznóhúsig. Amiről kiderült, hogy szinte bio húsnak számít, hiszen a vaddisznó olyan ételt nem eszik meg, ami például le van permetezve.


Vezessünk naplót az étkezéseinkről!

Az ételintoleranciánál a legnagyobb nehézség, hogy mivel lassan jelentkeznek a tünetek, nehéz kiszűrni, hogy mi is a kiváltó étel. Ezért a legjobb, ha részletes naplót vezetünk az étkezéseinkről. Egy migrénes fejfájás, vagy gyomor fájás mögött is állhat allergia. Nem is gondolnánk, hogy a népesség 7%-a például a borban megtalálható szulfitokra allergiás.


Magyar orvosokkal ötletelt II. Erzsébet orvosa!

Dr. Peter Fisher is eljött arra a konferenciára, ahol az egész magyar orvostársadalom képviseltette magát. A probléma, ami miatt összegyűltek, hogy egyre több baktérium immunis az antibiotikumokra és emiatt nem sokára egy torokgyulladásba is belehalhatunk.

Shape Bikini Boost Kihívás - az első hét gyakorlatai

Ha lemaradtál a Bikini Boost Kihívásunkról, ne csüggedj, bármikor újra belevághatsz, mutatjuk a gyakorlatokat!


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Válts életmódot velünk! Most fél áron fizethetsz elő a Shape-re!

Csak 999 Ft