Rekordméretű grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen
Előfizetek

Rekordméretű grillnyársat sütött a SPAR Keszthelyen

Ekkora nyársat még sosem láttunk!

Új magyar rekord született pár napja Keszthelyen. A SPAR a helyi hipermarket parkolójában saját kollégái közreműködésével megsütötte Magyarország leghosszabb, 20 méteres grillnyársát. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.

A Regnum nyársrekordhoz az ötletgazda SPAR Magyarország vásárlói egy online játékban gyűjtötték a centimétereket, így került a parázs fölé a gigantikus – egészen pontosan 2000 centiméter hosszú – rablóhús. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre elmondta: a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága a grillnyárs, amelyet a világ szinte összes országában készítenek, általában helyi alapanyagokból. A magyar gasztronómiában a grillnyársat, avagy ahogyan sokan ismerik, saslikot, rablóhúst egyedi fűszerezésű húsok mellett különféle zöldségekkel, szalonnával, gombával készítik. A rekord során is ezt a magyaros receptet vették alapul, a nyársra végül a sertéscomb mellett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, vöröshagyma és császárszalonna került.

Kép

A célkitűzésnek megfelelően elkészített 2000 centiméteres grillnyárssal új magyar rekord született Keszthelyen. A szervezők a gigantikus étel elkészítéséhez 64 kilogramm alapanyagot használtak fel. A 25 darabból összerakott hatalmas grillnyársat húszan tették rá a speciális grillsütőre és 30 perc kellett ahhoz, hogy az étel elkészüljön. A hitelesítés után több mint 100 vendég lakott jól belőle.

„Az elmúlt években ismét rendkívüli módon népszerűvé váltak a hagyományos grillételek. A SPAR elkötelezett a minőségi húsfogyasztás iránt, ezért üzleteink kínálatában egyre több grilltermék jelenik meg. A SPAR az egyetlen olyan kereskedelmi lánc, amely saját húsüzemmel rendelkezik. A bicskei Regnum húsüzemben évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst dolgoznak fel a szakemberek és látják el friss áruval a cégcsoport több mint 500 hazai áruházát. Örvendetes módon az elmúlt évben nőtt a sertéshúsfogyasztás, s a várakozásaink szerint a jövőben is egyre többen fogyasztanak szigorúan ellenőrzött körülmények között feldolgozott magyar sertéshúst” – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Kép
Kifaggattuk Rubint Rékát: így veszi rá a gyermekeit az egészséges étkezésre!

Ha valaki, akkor Rubint Réka tudja, mi kell az egészséges táplálkozáshoz. Ő maga is nagyon tudatosan étkezik, figyel az ételek minőségére és mennyiségére. De vajon hogyan adja át a tudását a családjának? Mennyire étkezik tudatosan a Schobert család? Erről faggattuk a fitneszkirálynőt.

Jennifer Aniston bevallotta: ez volt a legnagyobb szépségbaki, amit valaha elkövetett

Pedig ha valaki, ő aztán nagyon képben van arról, mit szabad és mit nem...


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is. Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is.

Csak 2880 Ft