Szájhigiénia + sport = egészség?
Előfizetek

Szájhigiénia + sport = egészség?

Talán nem is gondolnánk, de a testi egészségünk fenntartásának egyik legfontosabb kiinduló pontja a szánk egészségének és fogaink épségének megőrzése.

Majdnem. Az egészség a teljes testi és lelki jólét állapota. Többet jelent annál, mint hogy rendszeresen járunk sportolni vagy egészségesen étkezünk. Figyelnünk kell az általános higiénia fenntartására, kerülni kell a káros szenvedélyeket, mint pl. a dohányzás, alkohol túlzott fogyasztása. Lelki oldalról kerülnünk - vagy legalább is kezelnünk - kell a mindennapi stresszt és törekednünk kell a belső harmóniánk megőrzésére. A testi és lelki egészség komplex együttese adja ki azt a jóléti állapotot, hogy egészségesek vagyunk.

Talán nem is gondolnánk, de a testi egészségünk fenntartásának egyik legfontosabb kiinduló pontja a szánk egészségének és fogaink épségének megőrzése. Ha fogainkat nem ápoljuk megfelelően, akkor nem csak a leheletünk válik kellemetlenné, de olyan gócok és gyulladások alakulhatnak ki a szájban, melyek a testünk többi területére is kihathatnak. A gyulladás következtében felborul az egészséges baktériumflóra a szánkban, és az elszaporodó kórokozók a szervezetbe jutva hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, infarktus, stroke vagy akár koraszülés.

Ráadásul, ha bármilyen gyulladás van a szervezetünkben, akkor az kihat az erőnlétünkre is. Hamarabb elfáradunk, egyre gyengébbnek és erőtlenebbnek érezzük magunkat nem csupán aktív sportoláskor, de az olyan mindennapi tevékenységeknél is, mint a munkába járás, bevásárlás, házimunka vagy akár a közös játék gyermekeinkkel.

Szájhigiénia
Figyelem, a vérzés már a gyulladás jele!

Sport
Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségünket. Akár a hivatásos sportolókról, akár az egészséges életmód iránt elhivatott emberekről legyen szó, a rendszeresség kulcs szerepet játszik, akárcsak a fogmosásnál. Egy élsportoló szigorú napi rutin szerint készül fel a versenyekre, míg a hobbi sportoló is napi, heti rendszerességgel igyekszik kedvenc testmozgásának hódolni. Megfelelő szájhigiénia fenntartása mellett mindenki a maximumot fogja tudni kihozni magából.

Martina Hingis a Curaprox CS 5460 fogkefét választotta

Most már érthető, hogy a sok más tényező mellett miért kiemelkedően fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a szájhigiéniára és a testmozgásra is. Ha e kettőre figyelünk, akkor már hatalmas lépést tettünk annak érdekében, hogy egy hosszú életen át megőrizzük az egészségünket.

sagerdental.hu

Imádod a sült krumplit, és eszed, amikor csak lehet? Lehet, hogy veszélyben van az életed!

Te is néha elcsábulsz egy adag sült krumplira a hamburger mellé, vagy a vasárnapi ebédek alkalmával?

Együtt lendültünk formába! Szuper volt a SHAPE Bikini Boost Kihívás

Május 15-től négy héten keresztül minden napra készült egy kőkemény feladattal Simon Szimonetta fitneszedző a SHAPE magazin olvasóinak, hogy mindenki bombaformában kezdhesse meg a strandszezont!


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Válts életmódot velünk! Most fél áron fizethetsz elő a Shape-re!

Csak 999 Ft