Hogyan alakul ki a laktózintolerancia?
Előfizetek

Hogyan alakul ki a laktózintolerancia?

Szerencsére van olyan fajtája, ami visszafordítható!

Szakértőnktől sokank kérdezik, hogy hogyan alakul ki a laktózintolerancia?
Nagyon sok minden okozhatja, a visszafordíthatatlan fajtáját leginkább a gének. De ezeket a laktáz enzimeket kiölheti stressz, betegség és főleg az antibiotikumok. Kevesen tudják, de a lisztérzékenység is előidézheti, ezért ha majd szűrésre mész, érdemes a cöliákiát is kizárni. Szerencsére nem visszafordíthatatlan, ha betegség, például rotavírus okozta, akkor megfelelő diétával visszaalakítható a tolerancia. Gasztroenterológus szakorvos tud ebben segíteni. Ha pozitív lett a teszted, és nem foglalkozol vele, tudnod kell, hogy az ismétlődő hasmenések miatt egyéb tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek sem szívódnak fel. Épp ezért vedd komolyan, és étkezz annak megfelelően, amit a szervezeted kíván!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Kifaggattuk Rubint Rékát: így veszi rá a gyermekeit az egészséges étkezésre!

Ha valaki, akkor Rubint Réka tudja, mi kell az egészséges táplálkozáshoz. Ő maga is nagyon tudatosan étkezik, figyel az ételek minőségére és mennyiségére. De vajon hogyan adja át a tudását a családjának? Mennyire étkezik tudatosan a Schobert család? Erről faggattuk a fitneszkirálynőt.

Jennifer Aniston bevallotta: ez volt a legnagyobb szépségbaki, amit valaha elkövetett

Pedig ha valaki, ő aztán nagyon képben van arról, mit szabad és mit nem...


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is. Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is.

Csak 2880 Ft