|
Rh összeférhetetlenség
Témaindító:
Régen tanultam genetikát, és úgy emlékszem, hogyha egy negatív vércsoportú és egy pozitív vércsoportú embernek gyereke lesz, akkor az anya elvetélhet az Rh összeférhetetlenség miatt, mert elkezd a szervezete ellenanyagot termelni. Ért valaki ehhez? Én valahogy így emlékszem erre, de nem biztos, hogy pontosan így van.
« vissza a témákhoz
Szitakötő 2008. 07. 23. 17:10:59 |
Szia Gréta! Nem kell emiatt aggódnod! A várandós gondozás fel van erre készülve, és így nem lesz semmi gond. A szülész-nőgyógyász is és a védőnő is jól tudja, mi a dolga a megelőzésben. |
bocimama 2008. 06. 11. 13:03:26 |
igen, sajnos felléphetnek ilyen komplikációk, de már egy injekcióval megoldható a probléma, az egyik barátnőm sajnos elvetélt, de ott más okok is voltak. eleve a terhessége nem volt normálisnak mondható. túl sok negítv dolog játszott közre, és így nagyon kicsi esélye lett volna, hogy a babája életben maradjon :( |
mákosguba 2008. 06. 11. 12:26:29 |
ha az anya Rh negatív, az apa és a magzat Rh pozitív, vizsgálat szükséges. normál esetben az anya és a magzat vére nem találkozik egymással, így nem szükséges ellenanyagtermelést kivédő injekció. tehát, ha minden rendben zajlik, akkor aggodalomra semmi ok. genetikai mintavétel, korábbi abortusz után léphet fel ilyen találkozás |
mágnes11 2008. 06. 11. 12:15:27 |
Szia gréta! Igen, jól tudod, valóban így van. Részletesen én sem tudnám leírni, hogy is megy ez, de lényegében erről van szó... abban biztos vagyok, hogy manapság már megfelelő gyógyszerekkel elkerülhető a vetélés ilyen esetben. |
gréta22 2008. 06. 11. 12:13:34 |
Régen tanultam genetikát, és úgy emlékszem, hogyha egy negatív vércsoportú és egy pozitív vércsoportú embernek gyereke lesz, akkor az anya elvetélhet az Rh összeférhetetlenség miatt, mert elkezd a szervezete ellenanyagot termelni. Ért valaki ehhez? Én valahogy így emlékszem erre, de nem biztos, hogy pontosan így van. |
gréta22 2008. 06. 11. 12:13:34 |
Régen tanultam genetikát, és úgy emlékszem, hogyha egy negatív vércsoportú és egy pozitív vércsoportú embernek gyereke lesz, akkor az anya elvetélhet az Rh összeférhetetlenség miatt, mert elkezd a szervezete ellenanyagot termelni. Ért valaki ehhez? Én valahogy így emlékszem erre, de nem biztos, hogy pontosan így van. |
« vissza a témákhoz
|
 |
|