Anyaként is fitten: egészséges reggelik, ha már unod a zabkását
Előfizetek

Anyaként is fitten: egészséges reggelik, ha már unod a zabkását

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Az Anyaként is fitten blog megálmodója, Évi


29 éves anyuka vagyok, két éve vezetem az oldalamat, ahol leginkább egészséges recepteket és sporttal kapcsolatos tippeket osztok meg az olvasókkal. Két kislány, Abigél és Hédi anyukája vagyok, az ő egészséges és kiegyensúlyozott táplálásuk is nagyon fontos számomra, ezért a receptjeim akár gyermekeknek is elkészíthetőek.

Kép

Unod már a zabkását? Most három olyan reggeli receptet mutatok, amik cukormentesek, szénhidrátcsökkentettek, így a diétába is beilleszthetőek. Ja, és a család is odáig lesz érte!

1. Frittata, vagyis olasz tojáslepény

A frittata egy olasz étel, ami ízvilágra az omletthez hasonlít, mégsem az. Rengeteg módon variálható, nem igényel sok előkészületet és még forgatni sem kell a serpenyőben. Sokan a sütőben is sütik, én egy gázon is elkészíthető változat receptjét hoztam ma Neked.

Olaszországban leginkább sonkával, fokhagymával, szerecsendióval sütik, de itt is csak a képzelet szab határt az elkészítését illetően.

Ezt a tojáslepényt ehetjük reggelire, vacsorára. Az a nagyszerű benne, hogy nagyon laktató, egészséges és tojás szinte mindig található otthon a hűtőszekrényben.

Hozzávalók két fő részére:

4 db tojás

2 dl rizstej (vagy tehéntej)

3 csapott evőkanál zabliszt

1 kk fekete bors

1 kk ételízesítő

2 kk Toscana fűszerkeverék

2 csipet szerecsendió

1 gerezd reszelt fokhagyma

2 evőkanál olíva olaj a sütéshez

A tetejére:

Ízlés szerint reszelt sajt és paradicsom

Elkészítés:

A serpenyőt az olívaolajjal felforrósítjuk. Közben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, és a liszttel csomómentesre keverjük. Végül a fűszereket és a reszelt fokhagymát is a tojásokhoz adjuk. Ha az olaj már forró, beleöntjük a tojásos masszánkat. A tetejére helyezzünk ízlés szerint paradicsomkarikákat. Azt javaslom, hogy kis lángon süssd, mert hamar leég az alja.

Mindenképp kerüljön fedő a tetejére, mert így hamarabb át fog sülni a lepényünk! Amikor már majdnem kész, szórd meg reszelt sajttal, majd süssd tovább. Ha a sajt is ráolvadt, lehet tálalni. Vigyázat, nagyon hamar elfogy!

Kép

2. Cukormentes almafánk

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Nagymamámtól sokat hallottam gyerekkoromban ezt a mondást, és ma is sokszor eszembe jut. Az alma talán az a gyümölcs, amit a leggyakrabban fogyasztok, sokféle formában. Reggelire (cukormentes) natúr almaléként, vagy zabkásába belekeverve, illetve csak úgy délelőttönként fahéjjal. Ez a gyümölcs csökkenti a koleszterinszintet és jelentős mennyiségű rostot tartalmaz. Egy alma elfogyasztása étkezés előtt fél órával csillapítja az éhségérzetet és ezáltal kevesebbet eszünk a szokásosnál. Továbbá jó hír a hölgyeknek, hogy a benne lévő polifenolok képesek megakadályozni az idő előtti öregedést és a ráncok kialakulását!

Az almafánk az egyik legkedvencebb reggeli ételem, hamar kisül és melegen valami mennyei!

A hozzávalók:

1 kg alma

2,5 bögre zabliszt (vagy bármilyen liszt) (Kinek mi fér bele a diétájába)

fél vanília rúd kikapart magja, vagy egy teáskanál vanília esszencia

2 tojás

2 evőkanál eritrit

1 csomag sütőpor

olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. Egy nagy tálba tesszük a lereszelt almát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül egy sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Jól keverjük össze, ez fontos, nehogy szétessen sütésnél. Forró olívaolajban sütöttem ki egy teflon bevonatú serpenyőben, mégpedig úgy, hogy egy kanállal szaggattam bele a masszát az olajba.

Egyszerre ne sokat tegyünk a serpenyőbe, mert a sütőpor miatt úgyis növekedni fognak a fánkok. Pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük és már ehetjük is cukormentes lekvárral vagy fahéjas eritrittel.

Kép

3. Zabpelyhes kuglóf

A zabpehely jótékony hatásai nem ismeretlenek az egészséges táplálkozás iránt érdeklődőknek. Tele van rosttal, ásványi anyagokkal és alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassan szívódik fel, így tovább tart a teltségérzet a gyomorban. A klasszikus zabkását mindenki ismeri, én a zabpelyhet továbbgondolva, egy kakaós-vaníliás kuglófot sütöttem belőle.

Hozzávalók:

4 db nagy méretű tojás (ha kicsi a tojás, akkor 5 db)

100 gramm eritrit

2 csomag vaníliás puding

250 gramm aprószemű zabpehely

1 teáskanál rumaroma

fél csomag sütőpor

3 evőkanál tej

4 evőkanál zsírszegény kakaópor

6 evőkanál meleg víz

150 gramm vaj

Elkészítés:

A tojást, az eritritet, a rumaromát a 6 evőkanál meleg vízzel kb. 7 percig keverve robotgéppel fehér habbá verünk. A zabpelyhet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, a tojáshabra szitáljuk, és belekeverjük, lehetőleg óvatosan. Hozzáadjuk vajat is, és tovább keverjük a robotgéppel. A tészta felét egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába (22 cm átmérőjű) öntjük. A kakaót a maradék tésztára szitáljuk és a tejjel elkeverjük. A kakaós tésztát is a formába tesszük.

Ezután már csak a sütés van hátra: előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 160 fokon, kb. 20 percig sütjük, de azért figyeljük a sütőt. A végén a süteményt 15 percig a formában pihentetjük. Ez után vesszük csak ki belőle.

Próbáljátok ki őket, jó étvágyat kívánok hozzájuk!

Kép
Egy kis szauna lecke következik

Egyre népszerűbbek a szeánszok, egyre többen járnak. De vajon tudjuk, hogyan kell viselkedni ott?

Rajongsz a kókuszvízért? Vigyázz, mert nem olyan egészséges, mint hiszed!

Imádod a kókuszvizet, mert finom és egészséges? Akkor nem árt tudnod még valamit a kedvenc hozzávalódról!

Egészségesen étkezel, tartod a diétádat, de egy dekát sem fogysz? Lehet, hogy te is ezt rontod el!

Mindent, de tényleg mindent megteszel azért, hogy leadj pár kilót, ám csak nem akar sikerülni a dolog?

Így is lehet ám csinálni: nincs fittebb mami Debreczeni Dórinál, aki nekünk elárulta, honnan ez a rengeteg energia

Bár tízezrek követik az Instagramon, Debreczeni Dóri sokkal több, mint egy csinos Insta-lány. A kisgyermekes anyuka rengeteget sportol, nagyon figyel az életmódjára, és nem lehet nem észrevenni, hogy abszolút kiegyensúlyozott életet él. Hogy mi a titok? Mégis honnan van ennyi energiája egy nőnek, aki anyuka, feleség és sportoló is a munkája mellett? Dóri ezekről mesélt a Joy.hu sorozatában.


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Fit for Life

Csak 999 Ft