Egy edzésfüggő vallomásai: 11 dolog, amit a sportnak köszönhetek
Előfizetek

Egy edzésfüggő vallomásai: 11 dolog, amit a sportnak köszönhetek

Mindenkinek, aki azt mondja, hogy "nincs ideje edzeni", meg kellene ismernie Virit. Az egy dolog, hogy egy zenei cégcsoportot vezet, feleség, két kutya és egy cica gazdája, de mellette még arra is van ideje, hogy annyit eddzen, mint egy élsportoló. Hogyan csinálja? Erről ír nekünk minden héten. Hidd el, nagyon motiváló!

Nehéz azt hallgatnom, hogy sokak szerint az emberek nem változnak. Én elkötelezett híve vagyok annak, hogy igenis tudunk fejlődni, alkalmazkodni, jobbá válni. Ezt a saját bőrömön is nap mint nap megtapasztalom, bár az önismeret felé vezető út számomra is rögös – sőt, sziklás! – volt.

Hogy maga a sport milyen pozitív változásokat hozott az életembe, akár hetekig is tudnám ecsetelni. De most nem az a cél, hogy mindenki megőszüljön, ezért inkább összeszedtem 11 pontban a számomra legfontosabb jótékony hatásokat.


 • Te szégyentelen!
  Egész életemben elképesztően szégyenlős voltam. Na, nem az olyan helyzetekben, amikor ki kell állni mások elé és beszélni (vagy zenélni), hanem például testnevelés óra után, amikor át kellett öltözni az osztálytársaim előtt. Vagy amikor nyáron meg kellett kérnem valamelyik családtagomat, hogy kenje be a hátamat napozás után… Inkább megcsináltam magamnak, bár közben kicsavarodott a karom a vállamból oldalanként legalább háromszor…
  Ettől a tulajdonságomtól rövidúton meg kellett szabadulnom, hiszen most már minden nap női öltözőkben készülök el, ahol folyamatosan ismerősök és vadidegenek hada suhan el mellettem anyaszült meztelenül. Bár eleinte még fürdőruhában zuhanyoztam (abszurd!), ezt hamar el kellett felejtenem. Most már egyáltalán nem érdekel, ha Éva kosztümben kell fel-alá lejtenem hölgytársaim előtt. Senki se kíváncsi rám, hiszen mindenki azzal van elfoglalva, hogy minél gyorsabban elhagyhassa a sportkomplexumot. Hurrá!

 • Olyan nehézkes vagy. Ja, már nem!
  És egyből másodiknak be is kell illesztenem, hogy régebben annyira körülményes voltam, hogy ha egyetlen éjszakára máshol kellett aludnom, egy teljes napig pakoltam előtte. Nos, ennek a szokásnak is búcsút intettem, hiszen minden este be kell pakolnom a másnap hajnali edzéseimre, ez pedig már pikk-pakk megvan, mindenféle stressztől mentesen. A kedvencem, amikor egy nap van tenisz és boksz is! Mert akkor két teljesen különböző szettet kell összerámolni. Dicső pakolászás!

 • Hú de tetszetős!
  És ha már összekészülés… A márkák mostanság fantasztikus sportcuccokkal árasztják el a boltokat, és én nagyon szívesen bővítem folyamatosan a tréning ruhatáramat. Az ízlésem is sokat változott, mert egy edzőcipőt vagy topot is tudok ugyanolyan szépnek és szexinek látni, mint egy magassarkút. Évekkel ezelőtt a nagyon vékony alkat volt a női ideálom, manapság pedig már sokkal inkább az izmos formákat preferálom, mert tudom, hogy egy edzett test milyen sokra képes, és ezért gyönyörűnek látom. Úgyhogy most gyorsan csinálok is pár húzódzkodást!

 • Te minek örülsz ennyire?
  Hát az a helyzet, hogy én mindennek. A sport kifejezetten pozitívvá és vidámmá teszi az embert. Nekem például a hajnali edzéseim után is már fantasztikus a hangulatom, úgy érzem, hogy aznap zsebre vágom az egész világot. Csodálatos adrenalin és endorfin, kérlek, soha ne hagyjatok el!
 • You can do it!
  Nem elég, hogy a kedvem jó, testileg is folyamatosan úgy érzem, hogy bármire képes vagyok. Nem jelent problémát felszaladni a negyedik emeletre, vagy kicserélni a munkahelyemen a 20 kilós vizes ballont, ha kifogy az előző. A mindennapi életben minden könnyebb, amióta jó formában vagyok. Szóval gondolkodom rajta, hogy az irodánkat felköltöztetem a tizedikre. Egy kis lépcsőzés kardió edzésnek is kiváló!

 • Tarts ki!
  A sport kitartóvá tesz. Ha el akarod érni a céljaidat, dolgoznod kell értük. Annyit kapsz, amennyit beleraksz. Viszont ha mindig kitűzöl valamit magad elé, a fejlődés folyamatos lesz. Én például november óta bokszolok, ami egy új irány, és az alapokkal szépen haladok. A változatosság és az újdonságok nagyon motiválóak. Tavaly futottam életem első maratonját Rómában, a felkészülés a 42 km-re pedig izgalmas, embert próbáló és felejthetetlen volt, nem beszélve arról, amikor átvehettem a célban az érmemet! Drukkolok mindenkinek minden új kihíváshoz!

 • Biztos, ami biztos
  Ha pedig a kihívások teljesítményhez vezetnek, meg fog jönni az önbizalom is! Talán az egyik legjobb érzés a világon, amikor egy feladathoz úgy állsz hozzá, hogy semmi nem állíthat meg, sikerülni fog. Mi magyarok hajlamosak vagyunk a pesszimizmusra, de az edzés rengeteg pozitív velejárója egyszerűen rákényszeríti az embert, hogy jobbnak, szebbnek lássa magát is. És a szürke hétköznapok így válnak majd színessé!

 • Bon appetit!
  Akinek tervei, céljai vannak, annak arra is oda kell figyelnie, hogy milyen üzemanyaggal hajtja a testét. Bár már 20 éve vegetáriánus vagyok, amióta a sport az életem egyik meghatározó pillére, sokkal tudatosabban állok ahhoz, hogy mit eszem. Különböző mozgásokhoz más-más étel ideális, de alapvetően jóval változatosabban táplálkozom, és próbálok előre tervezni, hogy ne „ahogy esik, úgy puffan” alapon kelljen étkeznem. Az a jó étvágy… na, azzal nálam sosincs gond!
 • Egészségedre!
  Ezt a szót viszont szinte sose hallom. Nem azért, mert udvariatlan tuskókkal vagyok körülvéve, hanem mert konkrétan szinte soha nem vagyok beteg. Mielőtt sportfanatikus lettem, évi minimum két-háromszor elkaptam valami vírust, ami akár hetekre ledöntött a lábamról. Viszont amióta edzek, megerősödött az immunrendszerem, és elkerül minden nyavalya. Makkegészséges vagyok!

 • Van valami ötleted?
  A showbizniszben dolgozom, a zene az egyik legkreatívabb iparág, tehát itt folyamatosan ötletelni kell. Mindeközben üzleti szemléletre is szükség van. Egyáltalán nem meglepő, hogy az agyam gyakorlatilag kifacsart állapotba kerül minden hosszú munkanap végére. Az viszont óriási segítség, hogy a reggelek sporttal indulnak. Az edzés ugyanis kitisztítja a fejemet, friss gondolatok árasztanak el, és úgy tudok nekimenni a teendőknek, hogy a testem már felpezsdült állapotban van. És így jönnek folyamatosan az ötletek!

 • Best Friends Forever
  Megszámlálhatatlan új barátot, havert köszönhetek a mozgásnak. Fantasztikus olyanokkal körülvenni magunkat, akiknek ugyanaz a szenvedélye, mint nekünk. De emellett azt tapasztaltam, hogy a régi barátaim hozzáállása is megváltozott irányomba. Figyelemmel kísérik a „sportpályafutásomat”, érdeklődnek, tanácsokat kérnek. Sokakkal így kerültem újra kapcsolatba, és ez boldoggá tesz, hiszen a legnagyobb kincs a földön az emberi kapcsolataink hálója. Barátságos egy dolog ez az edzés!

Összefoglalva: Ha sportoltok, egészségesek, könnyedek, csinosak, kreatívak, jókedvűek és kitartóak lesztek, ráadásul finomakat ehettek majd rengeteg barát társaságában. SZERINTEM MEGÉRI.

Így is lehet ám csinálni: nincs fittebb mami Debreczeni Dórinál, aki nekünk elárulta, honnan ez a rengeteg energia

Bár tízezrek követik az Instagramon, Debreczeni Dóri sokkal több, mint egy csinos Insta-lány. A kisgyermekes anyuka rengeteget sportol, nagyon figyel az életmódjára, és nem lehet nem észrevenni, hogy abszolút kiegyensúlyozott életet él. Hogy mi a titok? Mégis honnan van ennyi energiája egy nőnek, aki anyuka, feleség és sportoló is a munkája mellett? Dóri ezekről mesélt a Joy.hu sorozatában.

Anyaként is fitten: 8 dolog, ami miatt már holnap kezdj el sportolni!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Fit for Life

Csak 999 Ft