Mozogj a babáddal a hátadon!
Előfizetek

Mozogj a babáddal a hátadon!

A fantasztikus baba-mama edzésforma egészen pici kortól, már pár héttel szülés után elkezdhető.

A Kanga training az egyik legújabb kismamáknak és babáknak való torna, edzésforma. Egyik legfontosabb előnye, hogy szülés után 8-10 héttel már elkezdhető, hiszen a babák a torna ideje alatt végig az anyjukkal vannak, mozognak picit ők is, vagy a babahordozóban pihennek édesanyjuk testén a gyakorlatok közben.

A Kanga-tréning, egy speciális szülés utáni regenerációs torna, 2008 óra hódít Európában, és már Amerikában, Ausztráliában is egyre népszerűbb. Azoknak az édesanyáknak szól, akik nemrégiben szültek, és szeretnék testüket ismét formába hozni, mindezt babájukkal együtt, olyan trénerek irányítása alatt, akikkel biztonságosan, hatásosan, a szülés utáni megváltozott élethelyzetnek megfelelően mozoghatnak.

Hogyan zajlik a tréning?

Az edzés elején a babák és az anyák együtt mozognak, de mikor a kis edzőtársak elfáradnak, nagyot aludhatnak babahordozóban, édesanyjuk testén. Így mindenki jól jár, a baba folyamatosan anyja közelségét élvezve megnyugszik, elalszik, míg az anyának sincs lelkiismeret furdalása, hogy babája nélkül fordít időt magára, ráadásul kis „súlyzója” edzettségi szintjével együtt növekszik.

A Kanga trénerek komoly felkészülést követően oktatnak:

A lányok alapos kiképzést kapnak baba-hordozásból, ezen kívül együtt dolgoznak hordozási-tanácsadóval, vagy ők maguk is azok. A legjobb hordozó eszközöket ingyenesen biztosítják a tornán résztvevők számára, így az is nyugodtan elmehet a tréningre, aki korábban sosem hordozott.

Nagyon hasznos a mamáknak:

- a trénerek különféle gyakorlatokkal segítik a terhesség és a szülés alatt meggyengült vagy megsérült izmokat a regenerálódásban

- a kanga-trénerek ellenőrzik az egyenes hasizmok szétválását, speciális gyakorlatokkal tudják segíteni azokat a nőket, akiknek ez problémát okoz.A gátizom torna és gátizom védelem is szerves része az óráknak.

A torna hatalmas előnye, hogy a foglalkozások kiscsoportosak, a trénerek minden anyukát és babát személyesen ismernek, minden résztvevőnek tudják az egészségügyi problémáját, edzettségi szintjét, így mindenki a neki legmegfelelőbb tornát végzi. A maximum 8 alkalom során az édesanyák megtanulják a biztonságos és hatékony edzés alapjait, és külön elméleti képzést is kapnak 1-1 kiemelt témában, mint például a szülés utáni lapos has titka, a gátizmok erősítése.

Nincsenek bonyolult koreográfiák, nehezen követhető tánclépések. A 80-as, 90-es évek diszkó slágerei szolgáltatják a ritmust.

Jó idő esetén Babakocsis Kanga órákkal is kiegészül a kínálat, illetve a megerősödött anyukáknak ott a folytatási lehetőség, a KangaBurn, ami speciálisan szülőknek kialakított funkcionális edzés – immár baba nélkül.

Itthon Veszprémben, Veresegyházán, Budapesten és Balatonfüreden érhető el jelenleg a Kanga-tréning, de hamarosan további helyszíneken, köztük Miskolcon, Szegeden, Pápán, Szombathelyen, Keszthelyen, Tapolcán, Herenden is kipróbálhatják az anyukák a Kangát.

Fotók: Szudy Péter

Nem így ismertük meg őt: sokat fogyott és nagyon izmos lett Leona Lewis

Mikor láttad utoljára Leona Lewist? Nagyon sokat fogyott az énekesnő!

Ha egy nő megtalálja a tökéletes (futó)cipőt, meghódíthatja az egész világot!

De ahhoz tényleg a hozzád legjobban passzoló darab kell.

Az úszás egész évben szuper alakformáló edzés: mostantól akár télen is úszhatsz a Palatinusban

Imádsz úszni, mert nemcsak egészséges, és remek edzésforma, de abszolút ki is kapcsol? A Palatinus strandra eddig csak nyári strandként gondoltunk, de mostantól a hideg időben is ellátogathatsz ide!

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is figyelnek.


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is. Előfizetésed mellé három hónapon át JOY magazint is kapsz, többek közt a kuponos magazinunkat is.

Csak 2880 Ft