Egészséges olajok a konyhában
Ha sok időt töltesz a konyhában, az olajat valószínűleg mindennaposan használod különböző ételek készítéséhez. Összeállításunkban néhány egészséges választást találsz, az olívaolajon kívül ugyanis, még sokféle lehetőséged van az ételeid egészséges ízesítésére.

A kép forrása: Pinterest

AVOKÁDÓ OLAJ

Karakteres illatú, zöldes színű olaj, mely igen gazdag A, E és D vitaminokban. Sütéshez, pácoláshoz vagy salátához is használhatod. (A konyhai használatra allkalmas avokádó olajat nem egyszerű itthon beszerezni, de a kozmetikai termékek között is kutathatsz, mert ebben a hideg, száraz időben tökéletes bőrápolóként is hasznát veszed.)

MOGYORÓOLAJ

A magasabb hőmérsékletet is jól bírja, így változatosan felhasználhatod tápanyagkárosodás nélkül. Többek között E- és A vitaminban gazdag, erős antioxidáns hatású. Próbáld ki zabpehely, rizs, quinoa, párolt zöldségek vagy akár mártások, desszertek ízesítésére is.

SZŐLŐMAG-OLAJ

Szőlőszemek magjából készül, semleges ízű olaj. Szintén jól tűri a magas hőmérsékletet, de akár hidegkonyhai ételek elkészítéséhez is alkalmazható.Jól helyettesíthető vele például a vaj. Gyulladásgátló, lassítja az öregedést, erősíti a vérereket, erős antioxidáns hatású.

MANDULAOLAJ

Javítja a koleszterinszintet, B vitaminban gazdag, nagy részét linolsav és olajsav alkotja, erősíti az immunrendszert. A mandulaolaj édeskés ízű, tökéletesen alkalmas saláták, szószok, levesek, desszertek (például granola) ízesítésére.

A szöveg és a képek forrása: shape.com


Olvasd el ezeket is

Csatlakozz Hozzánk!


Minden idők 3 legrosszabb fogyitippje
Amiket soha, de soha ne fogadj meg, mert úgysem érnek semmit!
Nyári őrület: a lábfej kontúrozása
Az arckontúrozáson és a mellkontúron kívül várható egy újabb, még őrültebb trend?
olvasd el ezt is
A kereséshez kezdj el gépelni!