Crosscore és Pro ski, a legmodernebb edzésformák bűvöletében kalandoztunk
Előfizetek

Crosscore és Pro ski, a legmodernebb edzésformák bűvöletében kalandoztunk

Összefogásból jeles- Jótékonysági CrossCore nap volt szombaton a Yakuza Fitness-ben.

Szöveg: Somoskői Nóra

Nagy napra ébredt a Yakuza Fitness óbudai terme 2014.november 8.-án, megtartotta ugyanis első, nagyszabású jótékonysági eseményét, mellyel a SOTE I. számú Gyermekklinikáját támogatta. A rendezvény kulcsszava a CrossCore volt. Te hallottál már erről a típusú edzésformáról?

A TRX bizonyára sokatok számára ismerős lehet, a CrossCore pedig nem más, mint egy ebből kifejlesztett, csigás központi egységgel ellátott sportolási mód. Hatékonysága a csiga instabilizáló funkciójában rejlik. Úgy képzeld el ezt az egészet, mintha nem lenne egyetlen fixen rögzített pont sem, melybe kapaszkodhatnál, a csigán lévő kötél ugyanis folyamatosan mozog. A stabilizáció eléréséhez a saját erőnlétedre és fizikumodra van szükség.

Szerény véleményem szerint ebben pont ez a jó, hiszen több izommunka szükséges a gyakorlatok végrehajtásához, ez pedig sokkal nagyobb eredményességet ígér alakunk formálásában. Nemcsak fő izomcsoportjainkat tudjuk ezzel a sporttal átmozgatni, lehetőség van arra is, hogy mélyizmainkat átdolgozzuk, valamint koordinációnkat fejlesszük. Az edzések során a saját testsúlyunkkal dolgozunk, így kiváló kondíciót ad mindkét nem számára. Meglepő, de a Yakuza Fitness vezetője, Zsirai Milán elmondta, hogy a látogatók 80-90%-a hölgy, hát igen csajok, nem csalódtam bennetek, csak így tovább!

2014.november 8.-án jó cél érdekében telt meg az óbudai terem, hiszen 12 órás jótékonysági csapatverseny megrendezésére került sor. Részvételi díj nem volt, mindenki akkora összeggel szállt be amennyit gondolt. A befolyt adománnyal a SOTE I. számú Gyermekklinikáját támogatta a Yakuza Fitness. Több mint 100 fő, összesen 14 regisztrált csapat gyűlt össze az eseményen. Óránkénti váltással más és más edző tartotta az edzéseket, a csapatok résztvevői pedig intenzív mozgással kezdhettek neki az egy órás „kiképzésnek”. Lüktető, ritmikus zenék segítettek minket abban, hogy még inkább ráhangolódjunk a kötélre. Szerény személyem is részt vett az egyik etapban, én nem csak azért jöttem el, mert adakozhattam, hanem mert nagyon szeretem a CrossCore-t is, mint edzésformát.

A 60 perces egységben volt minden, kitörések, hasizomgyakorlatok és fekvőtámaszos feladatok egyaránt. Izmainkat sikerült kellőképpen átmozgatni, bátran merem álltani, hogy senki sem ment haza úgy, hogy valamilyen hiányérzete lett volna. Jó volt látni, hogy ennyi ember mozgott és edzett egy időben, az pedig pláne pozitív érzéssel töltött el, hogy ezzel a nappal valakinek/valakiknek segíthettünk. A szervezés profi volt, hiszen a résztvevők óránkénti váltása gördülékenyen ment.

A neves eseményen szépségkirálynők is részt vettek, ott volt és velünk edzett Kocsis Korinna, Cserháti Tamara és Viczián Lili is. Egyikőjük sem először vett részt CrossCore edzésen, számukra is éppoly sokat ad ez a sport. Ahogy ők, úgy én is hiszek ennek a jótékony hatásában. A CrossCore szerelmesei kipróbálhattak egy szintén új, különleges mozgásformát is, mégpedig a Pro Skit. A Pro Skit egy síszimulátoron kell végezni. Komplex mozgásforma révén, állóképességet fejleszt, alakot formál és erősít is. Magához a gyakorlatokhoz előzetes sítudás egyáltalán nem szükséges.

Mindent egybe véve ez egy fantasztikus nap volt. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy ismét végigcsinálnám-e ezt az ominózus szombati napot, akkor én lennék az első, aki jelentkezik. Volt itt minden, küzdelem, kitartás, együttműködés és összefogás. Legközelebb, ha lesz ilyen, akkor gyere el te is, én biztosan ott leszek!

Így is lehet ám csinálni: nincs fittebb mami Debreczeni Dórinál, aki nekünk elárulta, honnan ez a rengeteg energia

Bár tízezrek követik az Instagramon, Debreczeni Dóri sokkal több, mint egy csinos Insta-lány. A kisgyermekes anyuka rengeteget sportol, nagyon figyel az életmódjára, és nem lehet nem észrevenni, hogy abszolút kiegyensúlyozott életet él. Hogy mi a titok? Mégis honnan van ennyi energiája egy nőnek, aki anyuka, feleség és sportoló is a munkája mellett? Dóri ezekről mesélt a Joy.hu sorozatában.

Anyaként is fitten: 8 dolog, ami miatt már holnap kezdj el sportolni!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Fit for Life

Csak 999 Ft