Hasznos tanácsok konditermi edzéshez
Előfizetek

Hasznos tanácsok konditermi edzéshez

Hogyan eddz konditeremben? Edző nélkül leginkább sehogy - javasolja Németh Dorottya fitness világbajnok, személyi edző, aki elárulja hogyan készülj életed első kondiedzésére és miért érdemes mindenképp szakember segítségét kérned az első időszakban...

Mit vigyünk magunkkal a terembe, mire lesz feltétlenül szükségünk?

Elsősorban egy kényelmes ruhára lesz szükség, amiben komfortosan érzi magát mindenki. Emellett egy igazi edzőcipore, mert egy rossz cipő, nagyon sokat árthat.
Vizet mindenképpen készítsen be midenki, a hidratálás elengedhetetlen edzés közben. Higiéniai szempontokbol törölköző is kellhet, bár ezt általában adnak a termekben.


Mi a teendő, ha életünkben először járunk konditeremben, de nincs módunkban személyi edzőhoz fordulni? Hogyan fedezhetjük fel egyedül a gépeket, súlyokat?( ha egyáltalán fel lehet fedezni egyedül)

Semmiképpen sem ajánlom, hogy egyedül próbáljátok meg felfedezni a gépeket. Igaz, hogy mindegyik oldalán találtok útmutatást,de a szabályos végrehajtás elengedhetetlen, egyrészt a sérülések elkerülese végett, másrészt a fejlődés miatt.

A legtöbb teremben vannak teremedzők, akiknek az a feladatuk, hogy segitsenek azoknak, akik nem szakemberrel dolgoznak együtt. Bátran menjetek oda, és ne szégyelljétek, ha valamit nem tudtok. A legjobb, ha egy hónapot rászántok, és egy profi szakemberrel megtanuljátok az alapokat.

Melyek azok a gépek (1-2), amelyeket különösebb szaktudás nélkül is használni tudunk? Milyen extra tippeket/kezdő ismétlésszámokat adnál ezek használatához?

A kardio gépeket mindenki bátran használhatja, itt közepes tempóban minimum 30 percet töltsetek el. A többi géphez mindenképpen szakértő segitségét javaslom.


Milyen pozitívumai vannak egy személyi edzésnek, amelyek hosszútávon kifizetődőbbek lehetnek az egyéni próbálkozásoknál?

Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy amikor fáj a fogunk, akkor sem állunk neki magunknak kifúrni, hanem elmegyunk egy orvoshoz. A személyi edzés is hasonló.
Én több éven keresztül tanultam edzéselméletet, élettant, anatómiát, 15 évig versenyeztem, ezáltal rengeteg tapasztalattal rendelkezem. Ahhoz, hogy a testünkon alakítani tudjunk, rengeteg mindent figyelembe kell venni. Minden ember más és más, ami az egyiknek működik, az a másiknak nem fog.

Általaban az a baj, hogy a óriasi lelkesedessel vágnak bele a drasztikus diétába és a kemény edzésbe, ami pár nap vagy hét alatt teljesen kizsigereli a szervezetet. Ekkor jönnek az óriasi evések, és a csalódottság, hogy nem birják.

Egy edző megtanítja a fokozatossag elvét, a helyes étkezés szabályait, amik közül az első és a legfontosabb, hogy enni kell, ráadásul sokat!:-)

A fotók forrása: nemethdorottyafitness.hu

Így is lehet ám csinálni: nincs fittebb mami Debreczeni Dórinál, aki nekünk elárulta, honnan ez a rengeteg energia

Bár tízezrek követik az Instagramon, Debreczeni Dóri sokkal több, mint egy csinos Insta-lány. A kisgyermekes anyuka rengeteget sportol, nagyon figyel az életmódjára, és nem lehet nem észrevenni, hogy abszolút kiegyensúlyozott életet él. Hogy mi a titok? Mégis honnan van ennyi energiája egy nőnek, aki anyuka, feleség és sportoló is a munkája mellett? Dóri ezekről mesélt a Joy.hu sorozatában.

Anyaként is fitten: 8 dolog, ami miatt már holnap kezdj el sportolni!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?


Szakértőink

Simon Szimonetta

#fitnesz#edzés#zsírégetés#fogyókúra#táplálkozás
Kérdezek tőle

Fit for Life

Csak 999 Ft