Egy edzésfüggő vallomásai: Április elején – Rúzsa Magdi és én
Előfizetek

Egy edzésfüggő vallomásai: Április elején – Rúzsa Magdi és én

Mindenkinek, aki azt mondja, hogy "nincs ideje edzeni", meg kellene ismernie Virit. Az egy dolog, hogy egy zenei cégcsoportot vezet, feleség, két kutya és egy cica gazdája, de mellette még arra is van ideje, hogy annyit eddzen, mint egy élsportoló. Hogyan csinálja? Erről ír nekünk minden héten. Hidd el, nagyon motiváló!

Amióta az eszemet tudom, erősnek, vezéregyéniségnek tartottak. Már az óvodában is nekem kellett a sor elején állni, aztán később is úgy hozta az élet, hogy mindig döntéshozó, iránymutató pozícióba kerültem. El is fogadtam ezt a szerepet, és a mai napig otthonosan mozgok benne. Viszont mágnesként vonzanak a szintén erős nők. Inspirációt, motivációt merítek belőlük, úgy érzem, húzzuk egymást előre – és nekem igazán fontos a folyamatos fejlődés, ami ilyen kivételes hölgyekkel az oldalamon egyszerűen jobban megy. Rúzsa Magdi is egy ilyen különleges ember számomra. 2011 óta dolgozom vele, és múlt héten végre elmentünk együtt edzeni is. És persze közben megállás nélkül dumáltunk, csak úgy, csajosan…

Tulajdonképpen nem lehetnénk ennél különbözőbbek, Magdi és én. Akármit kérdezek az életmódjáról a közös „gyúrásunk” alatt, teljesen másképp válaszol, mint ahogy én tenném. Én vegetáriánus vagyok, ő minden nap fogyaszt húst. Én mindent felírok, amit eszem, ő érzésre „méri” az adagokat. Én a funkcionális edzéseket részesítem előnyben, ő a testépítést. Én a sportban az erőre, agilitásra megyek, neki az esztétikum is ugyanolyan fontos. Nekem pasi edzőim vannak, ő egy szépséges hölggyel dolgozik. Én csak cukormentes sütiket eszem, ő pedig azt mondja, ha már édesség, legyen valóban az...

És mégis olyan jól kijövünk!

Mondjuk az mindenképp közös bennünk, hogy a zene és a sport átjárja az életünket, és tapasztalatom szerint ez a kombináció masszív mennyiségű boldogsághormont tud termelni… Maximális tisztelettel és elismeréssel tekintek Magdira. A kishegyesi énekesnő mindent elért, amit magyar viszonylatban lehet. Büszke vagyok rá, hogy a mi cégünk, a Magneoton égisze alatt folyamatosan hozza a megaslágereket, teltházas Aréna koncerteket ad, és mindemellett egy megfontolt (ám nagyon humoros!), két lábbal a földön álló lány maradt.

Kép

Magdival a 2014-es VOLT fesztiválon. Amikor a kép készült, még nem tudtam, hogy két órával később ellopják a telefonomat, úgyhogy itt még mosolyogtam, mint a vadalma…


Azt már évek óta tudom, hogy imád mozogni, és mivel ugyanabba a konditerembe járunk, gyakran össze is szoktunk futni az öltözőben, ahol megbeszéljük a zeneipar aktuális történéseit, pletykáit. Ezúttal viszont szerettem volna többet megtudni arról, mit is jelent neki a sport és az egészséges életmód.

Noémi Virág: Mikor kezdődött nálad ez az aktív életmód és miért? Egyáltalán, mit és mennyit mozogsz?

Rúzsa Magdolna: Gyerekkoromban rengeteget sportoltam, kézilabdáztam, futottam… Viszont amikor Budapestre költöztem, sokáig semmit sem edzettem. De pár éve, mikor egyre többet kezdtem koncertezni, azt éreztem, hogy muszáj változtatnom. Egyrészt erőnlétben is szerettem volna fejlődni, hogy jobban bírjam a színpadi bulikat, másrészt az alakomra is oda akartam figyelni. Ezért sétáltam be ide körülbelül két és fél évvel ezelőtt, és mondtam a bejáratnál, hogy személyi edzőnek magát a Sátánt szeretném.

NV: Hát, Csilla (Magdi személyiedzője - a szerk.) elég angyalinak tűnik, ahhoz képest, hogy az ördögöt akartad…

RM: Igen, bár reggelire néha vért iszik… Először a barátját, Danit ajánlották, de ő már tele volt. Így kerültem hozzá. Igazából azért ebbe a terembe jöttem, mert közel lakom, és nem akartam, hogy a távolság is kifogásként szolgáljon. Csillával az évek során semmilyen konfliktusunk nem volt. Jól tudunk együtt dolgozni, ő is érzi, ha rosszabb napom van, de valójában mindketten hajtunk rendesen. Heti minimum négyszer jövök, de van, hogy ötször-hatszor is itt vagyok.

Csilla közben nagyon figyeli Magdit, akinek lábnapja van, és épp hasonfekvésben végez térdhajlítást – jó nagy súlyokkal! Kérdezem tőle, hogy kellett-e valaha rugdosni, hogy kardiózzon, és kiderül, hogy egyáltalán nem. Magdi magától nyomja az aerob edzéseket, sőt, néha már szinte le kell állítani, mert könnyen lemennek róla a kilók és velük együtt az izom is. Az edzője arról mesél, hogy amikor az Aréna koncertre készültek (ami a tavalyi év elején volt), Magdi sokat fogyott.

Nagyon szépen és konszolidáltan beálltunk egy képre, de valójában végigröhögtük az egyórás edzést…


Lengyel Csilla: Igazi nőies alakja van, de inkább körte típus, keskeny vállal, vékony karokkal. Ezért az az egyik legfontosabb célunk, hogy a vállát szélesítsük, hogy homokóra alakot kapjunk.

Csillának ezen kijelentésétől még a pulzusom is felmegy! Micsoda mázlija van Magdinak, hogy kis vékony, lányos válla van! Én felül rendesen széles vagyok, genetikailag is vastagok a karjaim, és az utóbbi években masszív mennyiségű izomtömeg is felszaladt rájuk… Bár már elfogadtam magam, mosolyt csal az arcomra a tény, hogy ahány nő, annyi féle alkati probléma és elégedetlenség!

LCS: De én mondhatok bármit „tömegelésről” Magdinak, amint úgy érzi, kicsit jobban feszülnek a ruhái, azonnal feláll valamelyik kardió gépre, és alig lehet onnan lerángatni.

Ezt viszont maximálisan megértem. Jól tudom, hogy milyen könnyen kényszeressé válik az ember, miután sokat fogyott. Ilyenkor fontos, hogy ne engedjük, hogy a testünk körüli gondolatok átvegyék a fejünkben az irányítást a mindennapokban. Bevallom, nekem mostanában elég nehezen ment az, hogy ne görcsöljek a súlyomon, mert január 1. óta diétázom, de azért folyamatosan próbálom magam visszarángatni a talajra, és a helyén kezelni az edzéseimet és az étkezéseimet. Magdin viszont úgy látom, elég jól tájékozódik az ételek és a mozgás útvesztőjében. Fontos neki, hogy aktív legyen, de foodie-ként az is, hogy jókat egyen. De persze elképesztő kritikus és szigorú magával szemben.

RM: A sporton keresztül szeretném kitombolni magamból a fölösleges energiát, ugyanakkor az is elengedhetetlen számomra, hogy arányos, tónusos legyek. Ez a két cél nálam egyensúlyban van. Igazi gasztromán vagyok, imádok enni, rengeteget főzök, de éttermekbe is sokat megyek. A nemzetközi konyháért is odavagyok, de az édességet is ugyanúgy megeszem. Mi értelme az életnek, ha nem fogyaszthatunk valódi finomságokat? Persze nagyon odafigyelek, hogy mit és mennyit eszem, de heti egy-kétszer simán becsúsznak „bűn” ételek. A bűn napoktól már próbálok tartózkodni, de azért néha tényleg belefér egy ebéd vagy vacsora, amikor azt eszem, amit megkívánok. Minden fejben dől el, és csak akaraterő kérdése, hogy valaki a kitűzött céljai felé halad-e. Én pár éve elhatároztam, hogy változtatni fogok a szokásaimon és az alakomon, és azóta is ehhez tartom magam. A környezetemből és a közönségtől is csak pozitív visszajelzések érkeznek.

Ezután megtárgyaljuk, hogy a pasiknak általában a teltebb formák tetszenek jobban. Blablabla, mit tudnak a pasik!? MI, azaz Magdi, Csilla és én is a vékony, izmos női testeket tartjuk ideálisnak.

Kellett egy szelfi, már három éve nem készült kettőnkről…


Olvasd el ezt is!

RM: Olyan érdekes egyébként, hogy amikor életmódot váltottam, hirtelen tudatosult bennem, hogy az életben milyen sokszor azokat a mintákat követjük, amiket gyerekként láttunk. Édesapám mindig nagyon sportos volt, és a mai napig jó formában van, sokat edz. Boldoggá tesz, hogy ezt én is tovább tudom vinni.

NV: Hát igen, az én apám is vagy negyven éve hetente többször teniszezik, és most már hónapok óra ugyanahhoz a személyi edzőhöz jár funkcionális edzésre, akihez én. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sportos! Mondjuk gyakran van, hogy amikor belenézek a tükörbe, olyan, mintha apámat látnám… Ami PARA, mert azért ő egy 72 éves bácsi…

RM: De hülye vagy!!!

És röhögünk. Mert Magdi is jól ismeri apámat, aki a magyar zeneipar egyik legmeghatározóbb, legmenőbb veteránja, és semmiképp sem az ugrik be róla senkinek először, hogy egy idős bácsi…

De vajon mi lesz velünk, csajokkal, amikor „megöregszünk”? Magdi például azt mondja, hogy ha egyszer besokall majd mindenre, akkor lemegy vidékre és állandóan lovagolni fog. Elmondása szerint ez egy teljesen más állapot, igazi szabadság, ami semmihez sem hasonlítható. Amikor elkezd vágtázni a ló, az egy leírhatatlan érzés. És persze mindemellett kőkemény edzés is ez a természetközeli sport. A szeme most csillog igazán, amikor a lovakról beszél. Kicsit olyan, mint amikor a színpadon látom…

Kép

2016-ban Magdi lett az év énekesnője, de mivel nem tudott eljönni a gálára, én vettem át helyette a díjat. Kitörő boldogság, lábremegés…


És mi lesz velem sok-sok év múlva? Nagyon remélem, hogy egy „oldie” edzésfüggő leszek. Mint Erzsike néni, aki 88 éves és heti egyszer együtt teniszezem vele (ő egyébként szinte minden nap játszik), és első a világ ranglistán. Ő egy csodálatos példakép! Remélem, hogy idősebb koromban is a mozgás lesz az egyik meghatározó pont az életemben. És azt is szívből szeretném, hogy minél tovább foglalkozhassak zenével, zenészekkel. Olyan tehetségekkel, mint Magdi. Akik inspirálnak. Akik miatt érdemes hajtani. Akiket ha hallunk, három percre elfelejtjük minden gondunkat.

Tehát továbbra is arra vágyom, ami már most körülvesz: zenére és mozgásra.

Szerencsés vagyok. És boldog.

Tippek kezdő konditermezőknek

Mert elsőre nagyon félelmetes helynek tűnik ám!

Isteni cukormentes, sütés nélküli oreós pite

Ha egy receptet próbálsz ki a héten, ez legyen az!

Megjelent a legújabb SHAPE - a címlapon Alexa Chung!

Izgalmas tartalmak, inspiráló történetek - erről szól a legújabb SHAPE! Főszerkesztőnk, Balogh Edina ajánlója következik:

Ezekről a vitaminokról ne feledkezz meg, ha szép bőrre vágysz!

A hidratálás mellett a megfelelő vitaminbevitel is nagyon fontos!

Találd meg a számodra tökéletes mozgásformát! - 2. rész

Ha szeretnél kipróbálni olyan edzéseket, amiket eddig még nem, Halász Évi, az Anyaként is fitten blog szerzője lesz a segítségedre, aki személyes kedveneceit ajánlja most!

Találd meg a számodra tökéletes mozgásformát!

Ha szeretnél kipróbálni olyan edzéseket, amiket eddig még nem, Halász Évi, az Anyaként is fitten blog szerzője lesz a segítségedre.

5 népszerű masszázsfajta, amit muszáj kipróbálnod

Egy fárasztó nap utáni frissítő masszázsnál kevés jobb dolog van a világon. Tűzoltásképp ez remek arra, hogy elgémberedett tagjaidba új életet lehelj, de érdemes rendszeresen masszíroztatni, hogy kihozd izmaidból a maximumot.

Kattanj rá az édesburgonyára!

Ősszel is lehet vitamindúsan táplálkozni.

Cukormentes Sacher-torta, egy kis büntetlen csábítás

Ezt a tortát Halász Évi, az Anyaként is Fitten blog szerzője mutatta meg nekünk, és meg kell hagyni, mennyei!

Mag, tej és olaj: a mandula minden formáját szereted?

Finom, számtalan felhasználási módja van és még egészséges is. A mandula igazi főnyeremény?

Egyszerű tippek, amivel ráveheted a gyerekeket is a mozgásra

Halász Évi, az Anyaként is fitten blog alapítója és a SHAPE állandó szerzője most arra ad tippeket, hogyan lehet a kicsik életébe is beépíteni a sportot!

Tökéletes fitt desszert stresszes napokra: cukormentes meggyes-mascarponés tekercs

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

A pénteki hiba, amivel elintézed, hogy ne tudj lefogyni

Egész héten úgy étkezel, mint egy Victoria's secret modell, és olyan szorgalmasan jársz az edzőterembe, mintha fizetnének érte, és mégsem bírsz lefogyni?

Relaxációs tippek: így lazulj el egy zűrös nap után

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!


Most lapszámonként 695 Ft helyett csak 345 Ft

Csak 1035 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem