Egy edzésfüggő vallomásai: Április elején – Rúzsa Magdi és én
Előfizetek

Egy edzésfüggő vallomásai: Április elején – Rúzsa Magdi és én

Mindenkinek, aki azt mondja, hogy "nincs ideje edzeni", meg kellene ismernie Virit. Az egy dolog, hogy egy zenei cégcsoportot vezet, feleség, két kutya és egy cica gazdája, de mellette még arra is van ideje, hogy annyit eddzen, mint egy élsportoló. Hogyan csinálja? Erről ír nekünk minden héten. Hidd el, nagyon motiváló!

Amióta az eszemet tudom, erősnek, vezéregyéniségnek tartottak. Már az óvodában is nekem kellett a sor elején állni, aztán később is úgy hozta az élet, hogy mindig döntéshozó, iránymutató pozícióba kerültem. El is fogadtam ezt a szerepet, és a mai napig otthonosan mozgok benne. Viszont mágnesként vonzanak a szintén erős nők. Inspirációt, motivációt merítek belőlük, úgy érzem, húzzuk egymást előre – és nekem igazán fontos a folyamatos fejlődés, ami ilyen kivételes hölgyekkel az oldalamon egyszerűen jobban megy. Rúzsa Magdi is egy ilyen különleges ember számomra. 2011 óta dolgozom vele, és múlt héten végre elmentünk együtt edzeni is. És persze közben megállás nélkül dumáltunk, csak úgy, csajosan…

Tulajdonképpen nem lehetnénk ennél különbözőbbek, Magdi és én. Akármit kérdezek az életmódjáról a közös „gyúrásunk” alatt, teljesen másképp válaszol, mint ahogy én tenném. Én vegetáriánus vagyok, ő minden nap fogyaszt húst. Én mindent felírok, amit eszem, ő érzésre „méri” az adagokat. Én a funkcionális edzéseket részesítem előnyben, ő a testépítést. Én a sportban az erőre, agilitásra megyek, neki az esztétikum is ugyanolyan fontos. Nekem pasi edzőim vannak, ő egy szépséges hölggyel dolgozik. Én csak cukormentes sütiket eszem, ő pedig azt mondja, ha már édesség, legyen valóban az...

És mégis olyan jól kijövünk!

Mondjuk az mindenképp közös bennünk, hogy a zene és a sport átjárja az életünket, és tapasztalatom szerint ez a kombináció masszív mennyiségű boldogsághormont tud termelni… Maximális tisztelettel és elismeréssel tekintek Magdira. A kishegyesi énekesnő mindent elért, amit magyar viszonylatban lehet. Büszke vagyok rá, hogy a mi cégünk, a Magneoton égisze alatt folyamatosan hozza a megaslágereket, teltházas Aréna koncerteket ad, és mindemellett egy megfontolt (ám nagyon humoros!), két lábbal a földön álló lány maradt.

Kép

Magdival a 2014-es VOLT fesztiválon. Amikor a kép készült, még nem tudtam, hogy két órával később ellopják a telefonomat, úgyhogy itt még mosolyogtam, mint a vadalma…


Azt már évek óta tudom, hogy imád mozogni, és mivel ugyanabba a konditerembe járunk, gyakran össze is szoktunk futni az öltözőben, ahol megbeszéljük a zeneipar aktuális történéseit, pletykáit. Ezúttal viszont szerettem volna többet megtudni arról, mit is jelent neki a sport és az egészséges életmód.

Noémi Virág: Mikor kezdődött nálad ez az aktív életmód és miért? Egyáltalán, mit és mennyit mozogsz?

Rúzsa Magdolna: Gyerekkoromban rengeteget sportoltam, kézilabdáztam, futottam… Viszont amikor Budapestre költöztem, sokáig semmit sem edzettem. De pár éve, mikor egyre többet kezdtem koncertezni, azt éreztem, hogy muszáj változtatnom. Egyrészt erőnlétben is szerettem volna fejlődni, hogy jobban bírjam a színpadi bulikat, másrészt az alakomra is oda akartam figyelni. Ezért sétáltam be ide körülbelül két és fél évvel ezelőtt, és mondtam a bejáratnál, hogy személyi edzőnek magát a Sátánt szeretném.

NV: Hát, Csilla (Magdi személyiedzője - a szerk.) elég angyalinak tűnik, ahhoz képest, hogy az ördögöt akartad…

RM: Igen, bár reggelire néha vért iszik… Először a barátját, Danit ajánlották, de ő már tele volt. Így kerültem hozzá. Igazából azért ebbe a terembe jöttem, mert közel lakom, és nem akartam, hogy a távolság is kifogásként szolgáljon. Csillával az évek során semmilyen konfliktusunk nem volt. Jól tudunk együtt dolgozni, ő is érzi, ha rosszabb napom van, de valójában mindketten hajtunk rendesen. Heti minimum négyszer jövök, de van, hogy ötször-hatszor is itt vagyok.

Csilla közben nagyon figyeli Magdit, akinek lábnapja van, és épp hasonfekvésben végez térdhajlítást – jó nagy súlyokkal! Kérdezem tőle, hogy kellett-e valaha rugdosni, hogy kardiózzon, és kiderül, hogy egyáltalán nem. Magdi magától nyomja az aerob edzéseket, sőt, néha már szinte le kell állítani, mert könnyen lemennek róla a kilók és velük együtt az izom is. Az edzője arról mesél, hogy amikor az Aréna koncertre készültek (ami a tavalyi év elején volt), Magdi sokat fogyott.

Nagyon szépen és konszolidáltan beálltunk egy képre, de valójában végigröhögtük az egyórás edzést…


Lengyel Csilla: Igazi nőies alakja van, de inkább körte típus, keskeny vállal, vékony karokkal. Ezért az az egyik legfontosabb célunk, hogy a vállát szélesítsük, hogy homokóra alakot kapjunk.

Csillának ezen kijelentésétől még a pulzusom is felmegy! Micsoda mázlija van Magdinak, hogy kis vékony, lányos válla van! Én felül rendesen széles vagyok, genetikailag is vastagok a karjaim, és az utóbbi években masszív mennyiségű izomtömeg is felszaladt rájuk… Bár már elfogadtam magam, mosolyt csal az arcomra a tény, hogy ahány nő, annyi féle alkati probléma és elégedetlenség!

LCS: De én mondhatok bármit „tömegelésről” Magdinak, amint úgy érzi, kicsit jobban feszülnek a ruhái, azonnal feláll valamelyik kardió gépre, és alig lehet onnan lerángatni.

Ezt viszont maximálisan megértem. Jól tudom, hogy milyen könnyen kényszeressé válik az ember, miután sokat fogyott. Ilyenkor fontos, hogy ne engedjük, hogy a testünk körüli gondolatok átvegyék a fejünkben az irányítást a mindennapokban. Bevallom, nekem mostanában elég nehezen ment az, hogy ne görcsöljek a súlyomon, mert január 1. óta diétázom, de azért folyamatosan próbálom magam visszarángatni a talajra, és a helyén kezelni az edzéseimet és az étkezéseimet. Magdin viszont úgy látom, elég jól tájékozódik az ételek és a mozgás útvesztőjében. Fontos neki, hogy aktív legyen, de foodie-ként az is, hogy jókat egyen. De persze elképesztő kritikus és szigorú magával szemben.

RM: A sporton keresztül szeretném kitombolni magamból a fölösleges energiát, ugyanakkor az is elengedhetetlen számomra, hogy arányos, tónusos legyek. Ez a két cél nálam egyensúlyban van. Igazi gasztromán vagyok, imádok enni, rengeteget főzök, de éttermekbe is sokat megyek. A nemzetközi konyháért is odavagyok, de az édességet is ugyanúgy megeszem. Mi értelme az életnek, ha nem fogyaszthatunk valódi finomságokat? Persze nagyon odafigyelek, hogy mit és mennyit eszem, de heti egy-kétszer simán becsúsznak „bűn” ételek. A bűn napoktól már próbálok tartózkodni, de azért néha tényleg belefér egy ebéd vagy vacsora, amikor azt eszem, amit megkívánok. Minden fejben dől el, és csak akaraterő kérdése, hogy valaki a kitűzött céljai felé halad-e. Én pár éve elhatároztam, hogy változtatni fogok a szokásaimon és az alakomon, és azóta is ehhez tartom magam. A környezetemből és a közönségtől is csak pozitív visszajelzések érkeznek.

Ezután megtárgyaljuk, hogy a pasiknak általában a teltebb formák tetszenek jobban. Blablabla, mit tudnak a pasik!? MI, azaz Magdi, Csilla és én is a vékony, izmos női testeket tartjuk ideálisnak.

Kellett egy szelfi, már három éve nem készült kettőnkről…


Olvasd el ezt is!

RM: Olyan érdekes egyébként, hogy amikor életmódot váltottam, hirtelen tudatosult bennem, hogy az életben milyen sokszor azokat a mintákat követjük, amiket gyerekként láttunk. Édesapám mindig nagyon sportos volt, és a mai napig jó formában van, sokat edz. Boldoggá tesz, hogy ezt én is tovább tudom vinni.

NV: Hát igen, az én apám is vagy negyven éve hetente többször teniszezik, és most már hónapok óra ugyanahhoz a személyi edzőhöz jár funkcionális edzésre, akihez én. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sportos! Mondjuk gyakran van, hogy amikor belenézek a tükörbe, olyan, mintha apámat látnám… Ami PARA, mert azért ő egy 72 éves bácsi…

RM: De hülye vagy!!!

És röhögünk. Mert Magdi is jól ismeri apámat, aki a magyar zeneipar egyik legmeghatározóbb, legmenőbb veteránja, és semmiképp sem az ugrik be róla senkinek először, hogy egy idős bácsi…

De vajon mi lesz velünk, csajokkal, amikor „megöregszünk”? Magdi például azt mondja, hogy ha egyszer besokall majd mindenre, akkor lemegy vidékre és állandóan lovagolni fog. Elmondása szerint ez egy teljesen más állapot, igazi szabadság, ami semmihez sem hasonlítható. Amikor elkezd vágtázni a ló, az egy leírhatatlan érzés. És persze mindemellett kőkemény edzés is ez a természetközeli sport. A szeme most csillog igazán, amikor a lovakról beszél. Kicsit olyan, mint amikor a színpadon látom…

Kép

2016-ban Magdi lett az év énekesnője, de mivel nem tudott eljönni a gálára, én vettem át helyette a díjat. Kitörő boldogság, lábremegés…


És mi lesz velem sok-sok év múlva? Nagyon remélem, hogy egy „oldie” edzésfüggő leszek. Mint Erzsike néni, aki 88 éves és heti egyszer együtt teniszezem vele (ő egyébként szinte minden nap játszik), és első a világ ranglistán. Ő egy csodálatos példakép! Remélem, hogy idősebb koromban is a mozgás lesz az egyik meghatározó pont az életemben. És azt is szívből szeretném, hogy minél tovább foglalkozhassak zenével, zenészekkel. Olyan tehetségekkel, mint Magdi. Akik inspirálnak. Akik miatt érdemes hajtani. Akiket ha hallunk, három percre elfelejtjük minden gondunkat.

Tehát továbbra is arra vágyom, ami már most körülvesz: zenére és mozgásra.

Szerencsés vagyok. És boldog.

Így segíts a pasidnak formába lendülni!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Ó, te jó ég! 1600 pluszkalória az irodai nasikkal észrevétlenül?

Bizony! Egy új kutatás szerint hetente ennyivel több kalóriát juttatnak be sokan az irodai nasikkal. Ez pedig nagyjából majdnem olyan, mintha egy napnak megfelelő plusz ételmennyiséget fogyasztanál el…

Ismerd meg a BDD testképzavar gyakori tüneteit!

Ha a testképzavarokról esik szó, mindenkinek az anorexia és a bulimia jut eszébe. Pedig van több ilyen rendellenesség, és egy kevésbé ismert, a BDD (Body Dysmorphic Disorder, vagyis testdiszmorfiás zavar), ami legalább ennyire veszélyes.

Kim Kardashian egyszerű trükkje, hogy egy edzést se hagyjon ki

Ha követed Kim Kardashiant az Instagramon, biztosan feltűnt, hogy újabban nagyon rákapcsolt az edzésre, és minden nap kitesz valamit róla a sztorijába.

Az Éva magazin keresi a legstílusosabb anya-lány és anya-fiú párost!

Vajon ki lesz a Legstílusosabb anya-lány, illetve anya-fiú páros 2018-ban?

Klasszikus menzai desszertek fitt változatban – próbáld ki mindkettőt!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Megjelent a Shape legfrissebb száma!

Főszerkesztőnk ajánlója:

Egyszer már sikerült NEM híznom a nyaraláson – elmondom, hogyan

Ha nyaralás, akkor ott a pihenés, sok program, meleg, napsütés, és egy csomó szuper élmény – na meg persze a hízás is! Hiszen, ki akarná (tudná) visszafogni magát, amikor egy olyan helyen van, ahol új ízeket lehet megkóstolni, esetleg a reggeli svédasztal telis-tele van mindenféle finomsággal? És, ha ez az egy-két hét van az évben, amikor tényleg rendesen kikapcsolódsz hosszabb ideig, akkor miért ne élveznéd azt ki maximálisan?

Sport a hőségben: 5 dolog, amire ügyelj nyáron

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

7 jel, hogy nem vagy gluténérzékeny, de a glutén nem a barátod

Avagy mi a különbség a glutérzékenység és gluténintolerancia között? A glutén elsőszámú közellenség mostanában, és sokan akkor is lemondanak róla divatból, ha a szervezetük tökéletesen fel tudja dolgozni. Viszont ott van az a csoport is, akik ugyan nem szenvednek diagnosztizált érzékenységben, mégsem tesz jót a szervezetük számára. De honnan tudhatod meg, hogy te hova tartozol?

7 jel, hogy nem vagy gluténérzékeny, de a glutén nem a barátod

Avagy mi a különbség a glutérzékenység és gluténintolerancia között? A glutén elsőszámú közellenség mostanában, és sokan akkor is lemondanak róla divatból, ha a szervezetük tökéletesen fel tudja dolgozni. Viszont ott van az a csoport is, akik ugyan nem szenvednek diagnosztizált érzékenységben, mégsem tesz jót a szervezetük számára. De honnan tudhatod meg, hogy te hova tartozol?

Meleged van? Egyél chilit!

És vannak tippjeink fázósoknak is!

Így tartja magát formában a Miss Balaton szépségkirálynője

Íme, 4 otthon is végezhető, de hatékony gyakorlat!

Alakbarát törökmogyorós kuglóf recept: ki kell próbálnod!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Nehéz időszak az életmódváltásban? 5 tipp, hogy átlendülj rajta!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Megtudod, mi történik veled 4 órával azután, hogy megeszel 5 diót

A dió egy egészen egyszerű étel, mégis olyan fantasztikus hatással van a testedre, hogy azt talán elképzelni sem tudod. És a legjobb, hogy mindössze 4 óra alatt bekövetkeznek a változások!

Jó hír, ha heges a bőröd, egy új eljárással eltűntethetőek a nyomok!

Sérülés, betegségek nyomai végre eltűntethetők, csökkenthetők ezzel az eljárással.

Edd ezzel a gyümölccsel a fagyit, és nem fog hizlalni

Bár ma már sok diétás fagyi kapható, nem mindenhol könnyű hozzájuk jutni. Erre az esetre jelent megoldást az egyik amerikai dietetikus tippje, aki szerint ha egy bizonyos gyümölccsel párosítod a fagyit, nem fog hizlalni!

Csontos pofi és semmi toka: fogyj az arcodból!

Vannak, akik hiába vékonyak, az arcuk alapján mégis pufinak tűnnek, meg olyanok is, akiknél 1-2 kiló hízás is azonnal meglátszik a tokájukon és az arcukon is! De hogyan lehet úgy fogyni, hogy innen menjen le leggyorsabban a felesleg?


Hozd ki magadból a maximumot!

Csak 999 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem