Egy edzésfüggő vallomásai: 11 dolog, amit a sportnak köszönhetek
Instagram/viri.the.trainaholic
Előfizetek

Egy edzésfüggő vallomásai: 11 dolog, amit a sportnak köszönhetek

Mindenkinek, aki azt mondja, hogy "nincs ideje edzeni", meg kellene ismernie Virit. Az egy dolog, hogy egy zenei cégcsoportot vezet, feleség, két kutya és egy cica gazdája, de mellette még arra is van ideje, hogy annyit eddzen, mint egy élsportoló. Hogyan csinálja? Erről ír nekünk minden héten. Hidd el, nagyon motiváló!

Nehéz azt hallgatnom, hogy sokak szerint az emberek nem változnak. Én elkötelezett híve vagyok annak, hogy igenis tudunk fejlődni, alkalmazkodni, jobbá válni. Ezt a saját bőrömön is nap mint nap megtapasztalom, bár az önismeret felé vezető út számomra is rögös – sőt, sziklás! – volt.

Hogy maga a sport milyen pozitív változásokat hozott az életembe, akár hetekig is tudnám ecsetelni. De most nem az a cél, hogy mindenki megőszüljön, ezért inkább összeszedtem 11 pontban a számomra legfontosabb jótékony hatásokat.


 • Te szégyentelen!
  Egész életemben elképesztően szégyenlős voltam. Na, nem az olyan helyzetekben, amikor ki kell állni mások elé és beszélni (vagy zenélni), hanem például testnevelés óra után, amikor át kellett öltözni az osztálytársaim előtt. Vagy amikor nyáron meg kellett kérnem valamelyik családtagomat, hogy kenje be a hátamat napozás után… Inkább megcsináltam magamnak, bár közben kicsavarodott a karom a vállamból oldalanként legalább háromszor…
  Ettől a tulajdonságomtól rövidúton meg kellett szabadulnom, hiszen most már minden nap női öltözőkben készülök el, ahol folyamatosan ismerősök és vadidegenek hada suhan el mellettem anyaszült meztelenül. Bár eleinte még fürdőruhában zuhanyoztam (abszurd!), ezt hamar el kellett felejtenem. Most már egyáltalán nem érdekel, ha Éva kosztümben kell fel-alá lejtenem hölgytársaim előtt. Senki se kíváncsi rám, hiszen mindenki azzal van elfoglalva, hogy minél gyorsabban elhagyhassa a sportkomplexumot. Hurrá!

 • Olyan nehézkes vagy. Ja, már nem!
  És egyből másodiknak be is kell illesztenem, hogy régebben annyira körülményes voltam, hogy ha egyetlen éjszakára máshol kellett aludnom, egy teljes napig pakoltam előtte. Nos, ennek a szokásnak is búcsút intettem, hiszen minden este be kell pakolnom a másnap hajnali edzéseimre, ez pedig már pikk-pakk megvan, mindenféle stressztől mentesen. A kedvencem, amikor egy nap van tenisz és boksz is! Mert akkor két teljesen különböző szettet kell összerámolni. Dicső pakolászás!

 • Hú de tetszetős!
  És ha már összekészülés… A márkák mostanság fantasztikus sportcuccokkal árasztják el a boltokat, és én nagyon szívesen bővítem folyamatosan a tréning ruhatáramat. Az ízlésem is sokat változott, mert egy edzőcipőt vagy topot is tudok ugyanolyan szépnek és szexinek látni, mint egy magassarkút. Évekkel ezelőtt a nagyon vékony alkat volt a női ideálom, manapság pedig már sokkal inkább az izmos formákat preferálom, mert tudom, hogy egy edzett test milyen sokra képes, és ezért gyönyörűnek látom. Úgyhogy most gyorsan csinálok is pár húzódzkodást!

 • Te minek örülsz ennyire?
  Hát az a helyzet, hogy én mindennek. A sport kifejezetten pozitívvá és vidámmá teszi az embert. Nekem például a hajnali edzéseim után is már fantasztikus a hangulatom, úgy érzem, hogy aznap zsebre vágom az egész világot. Csodálatos adrenalin és endorfin, kérlek, soha ne hagyjatok el!
 • You can do it!
  Nem elég, hogy a kedvem jó, testileg is folyamatosan úgy érzem, hogy bármire képes vagyok. Nem jelent problémát felszaladni a negyedik emeletre, vagy kicserélni a munkahelyemen a 20 kilós vizes ballont, ha kifogy az előző. A mindennapi életben minden könnyebb, amióta jó formában vagyok. Szóval gondolkodom rajta, hogy az irodánkat felköltöztetem a tizedikre. Egy kis lépcsőzés kardió edzésnek is kiváló!

 • Tarts ki!
  A sport kitartóvá tesz. Ha el akarod érni a céljaidat, dolgoznod kell értük. Annyit kapsz, amennyit beleraksz. Viszont ha mindig kitűzöl valamit magad elé, a fejlődés folyamatos lesz. Én például november óta bokszolok, ami egy új irány, és az alapokkal szépen haladok. A változatosság és az újdonságok nagyon motiválóak. Tavaly futottam életem első maratonját Rómában, a felkészülés a 42 km-re pedig izgalmas, embert próbáló és felejthetetlen volt, nem beszélve arról, amikor átvehettem a célban az érmemet! Drukkolok mindenkinek minden új kihíváshoz!

 • Biztos, ami biztos
  Ha pedig a kihívások teljesítményhez vezetnek, meg fog jönni az önbizalom is! Talán az egyik legjobb érzés a világon, amikor egy feladathoz úgy állsz hozzá, hogy semmi nem állíthat meg, sikerülni fog. Mi magyarok hajlamosak vagyunk a pesszimizmusra, de az edzés rengeteg pozitív velejárója egyszerűen rákényszeríti az embert, hogy jobbnak, szebbnek lássa magát is. És a szürke hétköznapok így válnak majd színessé!

 • Bon appetit!
  Akinek tervei, céljai vannak, annak arra is oda kell figyelnie, hogy milyen üzemanyaggal hajtja a testét. Bár már 20 éve vegetáriánus vagyok, amióta a sport az életem egyik meghatározó pillére, sokkal tudatosabban állok ahhoz, hogy mit eszem. Különböző mozgásokhoz más-más étel ideális, de alapvetően jóval változatosabban táplálkozom, és próbálok előre tervezni, hogy ne „ahogy esik, úgy puffan” alapon kelljen étkeznem. Az a jó étvágy… na, azzal nálam sosincs gond!
 • Egészségedre!
  Ezt a szót viszont szinte sose hallom. Nem azért, mert udvariatlan tuskókkal vagyok körülvéve, hanem mert konkrétan szinte soha nem vagyok beteg. Mielőtt sportfanatikus lettem, évi minimum két-háromszor elkaptam valami vírust, ami akár hetekre ledöntött a lábamról. Viszont amióta edzek, megerősödött az immunrendszerem, és elkerül minden nyavalya. Makkegészséges vagyok!

 • Van valami ötleted?
  A showbizniszben dolgozom, a zene az egyik legkreatívabb iparág, tehát itt folyamatosan ötletelni kell. Mindeközben üzleti szemléletre is szükség van. Egyáltalán nem meglepő, hogy az agyam gyakorlatilag kifacsart állapotba kerül minden hosszú munkanap végére. Az viszont óriási segítség, hogy a reggelek sporttal indulnak. Az edzés ugyanis kitisztítja a fejemet, friss gondolatok árasztanak el, és úgy tudok nekimenni a teendőknek, hogy a testem már felpezsdült állapotban van. És így jönnek folyamatosan az ötletek!

 • Best Friends Forever
  Megszámlálhatatlan új barátot, havert köszönhetek a mozgásnak. Fantasztikus olyanokkal körülvenni magunkat, akiknek ugyanaz a szenvedélye, mint nekünk. De emellett azt tapasztaltam, hogy a régi barátaim hozzáállása is megváltozott irányomba. Figyelemmel kísérik a „sportpályafutásomat”, érdeklődnek, tanácsokat kérnek. Sokakkal így kerültem újra kapcsolatba, és ez boldoggá tesz, hiszen a legnagyobb kincs a földön az emberi kapcsolataink hálója. Barátságos egy dolog ez az edzés!

Összefoglalva: Ha sportoltok, egészségesek, könnyedek, csinosak, kreatívak, jókedvűek és kitartóak lesztek, ráadásul finomakat ehettek majd rengeteg barát társaságában. SZERINTEM MEGÉRI.

Ne add fel a diétád! Tippek, hogy ne ess vissza a rossz szokásokhoz

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Egyetlen összetevő, ezerféle ízvariáció: így készíts házi fagyit

A következőkben egy olyan házi fagylalt receptről olvashatsz, amibe nem kell túl sok energiát, időt vagy épp pénzt belefektetned, sőt fagylaltgépre sincs szükség hozzá és túl sok alapanyagra sem. Csupán egyetlen olcsó hozzávalóra: banánra.

Ínycsiklandó nyalánkság diétás változatban: fitt panna cotta

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Rubint Rella kőkemény edzést tartott a Miss Balaton döntőseinek

Rella gondoskodott arról, hogy a lányok biztosan a legjobb formájukat mutassák meg a döntőn.

Gyömbéres borsmentatea a lapos hasért: a legjobb fegyver a puffadás ellen!

Gondoltad volna, hogy az emésztőrendszeri panaszokkal, mint a puffadás, hányinger vagy a székrekedés, akár napi egy csésze finom teával is felveheted a harcot? Persze nem akármilyennel!

Erősítsd az immunrendszered chilivel!

Végre egyszerre ami finom és egészséges!!!

Ezért éri meg még felnőtt korban is beadatni a HPV elleni oltást

Várkonyi Andrea orvosként vállalta, hogy anyaként oltatja be magát.

Ezért betegszel meg könnyebben nyaralás alatt, vagy közvetlen utána

Ha tudod az okát, könnyebben elkerülheted a bajt!

Mozgásformák, amit az egész család együtt tud végezni

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Keressük az Év Apáit!

Negyvenötödszörre is bátorítani a gyereket, hogy most biztosan menni fog a biciklizés pótkerék nélkül is. Felkelni az éjszaka közepén és türelmesen elmagyarázni, hogy nincs is mumus az ágy alatt. Rezzenéstelen arccal tanácsot adni még akkor is, amikor valóban kétségbeejtő a helyzet. Hogy köszönhetnénk meg mindezt a legjobb apáknak?

Itt a tökéletes süti a barátnős beszélgetésekhez

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

5 tipp, ami segít, hogy vékonyabb és tónusosabb legyen a combod

Ki ne szeretne feszes, vékony és formás combokkal hódítani? Most összeszedtük, mit kell tudnod comb edzés és diéta témájában ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a virgácsaidból!

Kávé terhesség alatt: szabad vagy sem?

Amikor a várandós hírességek kávéval a kezükben sétálnak az utcán, rengeteg támadást kapnak, hogy a koffein mennyire árt a babának, és nem megengedett a kávé terhesség alatt.

Így segíts a pasidnak formába lendülni!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Ó, te jó ég! 1600 pluszkalória az irodai nasikkal észrevétlenül?

Bizony! Egy új kutatás szerint hetente ennyivel több kalóriát juttatnak be sokan az irodai nasikkal. Ez pedig nagyjából majdnem olyan, mintha egy napnak megfelelő plusz ételmennyiséget fogyasztanál el…

Ismerd meg a BDD testképzavar gyakori tüneteit!

Ha a testképzavarokról esik szó, mindenkinek az anorexia és a bulimia jut eszébe. Pedig van több ilyen rendellenesség, és egy kevésbé ismert, a BDD (Body Dysmorphic Disorder, vagyis testdiszmorfiás zavar), ami legalább ennyire veszélyes.

Kim Kardashian egyszerű trükkje, hogy egy edzést se hagyjon ki

Ha követed Kim Kardashiant az Instagramon, biztosan feltűnt, hogy újabban nagyon rákapcsolt az edzésre, és minden nap kitesz valamit róla a sztorijába.

Az Éva magazin keresi a legstílusosabb anya-lány és anya-fiú párost!

Vajon ki lesz a Legstílusosabb anya-lány, illetve anya-fiú páros 2018-ban?


Hozd ki magadból a maximumot!

Csak 999 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem