Szájhigiénia + sport = egészség?
Előfizetek

Szájhigiénia + sport = egészség?

Talán nem is gondolnánk, de a testi egészségünk fenntartásának egyik legfontosabb kiinduló pontja a szánk egészségének és fogaink épségének megőrzése.

Majdnem. Az egészség a teljes testi és lelki jólét állapota. Többet jelent annál, mint hogy rendszeresen járunk sportolni vagy egészségesen étkezünk. Figyelnünk kell az általános higiénia fenntartására, kerülni kell a káros szenvedélyeket, mint pl. a dohányzás, alkohol túlzott fogyasztása. Lelki oldalról kerülnünk - vagy legalább is kezelnünk - kell a mindennapi stresszt és törekednünk kell a belső harmóniánk megőrzésére. A testi és lelki egészség komplex együttese adja ki azt a jóléti állapotot, hogy egészségesek vagyunk.

Talán nem is gondolnánk, de a testi egészségünk fenntartásának egyik legfontosabb kiinduló pontja a szánk egészségének és fogaink épségének megőrzése. Ha fogainkat nem ápoljuk megfelelően, akkor nem csak a leheletünk válik kellemetlenné, de olyan gócok és gyulladások alakulhatnak ki a szájban, melyek a testünk többi területére is kihathatnak. A gyulladás következtében felborul az egészséges baktériumflóra a szánkban, és az elszaporodó kórokozók a szervezetbe jutva hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, infarktus, stroke vagy akár koraszülés.

Ráadásul, ha bármilyen gyulladás van a szervezetünkben, akkor az kihat az erőnlétünkre is. Hamarabb elfáradunk, egyre gyengébbnek és erőtlenebbnek érezzük magunkat nem csupán aktív sportoláskor, de az olyan mindennapi tevékenységeknél is, mint a munkába járás, bevásárlás, házimunka vagy akár a közös játék gyermekeinkkel.

Szájhigiénia
Figyelem, a vérzés már a gyulladás jele!

Sport
Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségünket. Akár a hivatásos sportolókról, akár az egészséges életmód iránt elhivatott emberekről legyen szó, a rendszeresség kulcs szerepet játszik, akárcsak a fogmosásnál. Egy élsportoló szigorú napi rutin szerint készül fel a versenyekre, míg a hobbi sportoló is napi, heti rendszerességgel igyekszik kedvenc testmozgásának hódolni. Megfelelő szájhigiénia fenntartása mellett mindenki a maximumot fogja tudni kihozni magából.

Martina Hingis a Curaprox CS 5460 fogkefét választotta

Most már érthető, hogy a sok más tényező mellett miért kiemelkedően fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a szájhigiéniára és a testmozgásra is. Ha e kettőre figyelünk, akkor már hatalmas lépést tettünk annak érdekében, hogy egy hosszú életen át megőrizzük az egészségünket.

sagerdental.hu

Tárazd be mind: A legfontosabb vitaminok és táplálékkiegészítők minden nő számára

A vitaminok mindegyike fontos az emberi szervezet számára, ám van néhány ami a nők esetében kiemelkedő jelentőséggel bír!

Medvehagyma, a tavaszi csodanövény - te is fogyaszd minél többet!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Folyton kimerültnek érzed magad? Akár ez a négy komolyabb betegség is állhat a háttérben

Van egy pont, amikor már nem normális az állandó kimerültség.

Ezért hasznos a vegán étrend

Vegán népcsoportokat vizsgáltak tudósok.

Vigyázz, ha mindig későn fekszel le aludni! Az éjjeli baglyok korábban halnak

Ha te is minden este ébren vagy éjszakába nyúlóan, mindenképpen olvass tovább…

Tudtad, hogy a sütőben is lehet főtt tojást készíteni?

A főtt tojás tökéletes része a reggelinek, ebédnek és vacsorának is, feltölt mindenféle jóval, és telis-tele van proteinnel.

Esküvőd lesz? 4 dolog, amit tegyél meg a külsődért az utolsó hetekben!

Szebb alakot, ragyogóbb bőrt szeretnél a nagy nap előtt? Akkor a következő tanácsokat érdemes megfogadnod!

Most akkor egyél vagy ne, mielőtt reggel edzeni mész?

Valaki nem tud, valaki nem akar, más pedig nem tud elindulni nélküle.

A gyerek vagy a férj miatt stresszel többet egy nő? A válasz biztosan meg fog lepni

Vajon ki a családban a legnagyobb stresszfaktor? A joy.hu tudósít egy nemrégi felmérés eredményeiről.

Ez az az edzés, amit végezned kell, ha fogyni szeretnél!

Pedig sokan nem ezt csinálják, ha a súlyvesztés a céljuk!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft