10 tipp, hogyan láss neki a falfestésnek
Előfizetek

10 tipp, hogyan láss neki a falfestésnek

Hidd el, sokkal könnyebb, mint gondolnád!

1. Nézz utána, hogy mi a legjobb megoldás, ami segít!
Ha már megtaláltad azt az enteriőrt, amit szeretnél megvalósítani, akkor keress rá a Poli-Farbe festékgyár tanácsadójára,Szobafestő Attilára a neten, akitől közvetlenül is szakmai tanácsokat kérhetsz!

2. Írd össze előre, mire lesz szükséged!
A tudatos vásárlás alapja amúgy is az, hogy listát készítünk, mire van szükség. Ne gondolj nagy dolgokra: ecset, henger, ragasztószalag, törlőkendő, ilyesmi.

3. Vigyél mintát a festékboltba a színből, amit szeretnél!
Elsőre vegyél kisebb mennyiséget, akár néhány deciliteres kiszerelést a falfestékből, és próbáld ki, milyen benyomást kelt különböző fényviszonyok esetén. A Poli-Farbe Platinum előre kevert színeket biztosít számodra rengeteg változatban. Szabadon keverheted egymással a színeket, a fehérrel tudod világosítani az adott árnyalatot.

4. Ne vegyél túl olcsó festéket, inkább ár-érték alapján dönts!
Ami nagyon olcsó vagy nagyon drága, azt felejtsd el inkább! A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket egyetlen rétegben is elegendő használni, a legjobb választás ár-érték arányban!

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

5. Olvasd el a használati utasítást!
Az alapozóra ezúttal nem a smink alá, hanem ahhoz a munkafolyamathoz lesz szükség, amellyel csökkentheted a fal nedvszívó képességét. Ha azt szeretnéd, hogy a falad oldalról vagy közelről tekintve is egyenletes és szép legyen még évek múlva is, olvasd el a falfesték használati utasítását, mielőtt nekilátsz nagy lendülettel.

6. Csak akkor állj neki átrendezni a lakást, ha muszáj!
A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték csepegésmentes, így minimális az esélye, hogy takarítanod kell utána. A gélesítésnek köszönhetően a festék nem spriccel, nem csöpög. A biztonság kedvéért a legkedvesebb bútoraidat azért takard le takarófóliával!

7. Legyen nálad mindig elég festékanyag!
A legnagyobb idegbajt az jelenti, ha abbamarad a festés, mert elfogyott a festék. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy egy kis rátartással vásárolsz, és még a vásárlás előtt számold ki, mennyi festék kell, és ne felejtsd ki a mennyezetet sem!

8. Válassz minőségi magyar festéket!
Ne csak azért vásárolj magyar terméket, mert ezzel a magyar munkahelyeket támogatod, hanem azért is, mert a hazai gyártású falfestékek itthon és a szomszédos országokban is az élmezőnybe tartoznak. A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték illatosított is, így nem csak a frissen festett lakásban ússzuk meg a napokig érezhető festékszagot, de már munka közben is érezhető a kellemes illat.

9. Ne szennyezd a környezetedet!
Soha ne öntsd a lefolyóba a festéket, mert ezzel óriási károkat fogsz okozni az élővilágban! Keresd meg a legközelebbi hulladékudvart, ahol le tudod adni.

10. Bízz magadban, hiszen a festés nem nagy ügy!
Hidd el, hogy csak elsőre bonyolult ez az egész! És nincs annál boldogabb érzés, amikor rájössz, hogy akár egy délután meg tudod változtatni a lakásod, szobád hangulatát egy-egy új színnel.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

Ma már választhatunk olyan festékek közül is, amelyek nagyban megkönnyítik a munkát, csepegésmentes és egyrétegű tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték, így nem csak a festési munka egyszerűsödik, de a takarítás ideje is jelentősen csökken. Az üzletekben a választás előtt az egyik legfontosabb kérdés, hogy 1 liter festék hány négyzetméterre elegendő, vagyis mennyi a festék kiadóssága, és ezzel szemben mennyibe kerül 1 liter festék.

TUDTAD?
1. Ha félsz, hogy kevés lesz a festék, nyugodtan vehetsz egy tartalék dobozzal, ha bontatlan, a legtöbb boltban visszaveszik.
2. Ha mégis kevés lenne, semmi baj, hisz az előre bekevert színek teljesen azonosak, bármikor folytathatod a festést, bármikor javíthatod.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

Nem érdemes a legolcsóbb, névtelen festéket választani, hiszen míg egy minőségi festékből akár 1, maximum 2 réteg is elegendő, addig egy alacsonyabb kategóriájú festékből előfordulhat, hogy 3-4 rétegre is szükség lehet.

A tudatos vásárlók szempontja lehet még a festék egészségre gyakorolt hatása is. Jó hír, hogy ma már létezik formaldehidmentes falfesték is (Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték), és a kellemetlen festékszagtól sem kell tartanunk felújítás közben, sőt a festékek illatosított változata miatt inkább kellemes illatot érezhetünk.

Érdemes tehát alaposan körbejárnunk a festékek kínálatát és a főbb szempontokat figyelembe venni. Bátran használjunk számológépet, és kérjünk szakszerű segítséget, így némi körültekintéssel akár több tízezer forintot spórolhatunk meg!

A sokszínű falfesték: http://www.polifarbe.hu/hu/platinum/poli-farbe-platinum-rio-egyretegu-belteri-falfestek-1

Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogasson el a Poli-Farbe blogjára: http://blog.polifarbe.hu

Elbizonytalanodott? Kérdezze szakértőnket: https://www.facebook.com/szobafestoattila

Hol lehet beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézze meg itt: http://www.holvegyekfesteket.hu/

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Te tudod, hogy melyik mit takar? Az evamagazin.hu összeállítása.

Mi szóltunk: felejtsd el ezt a 2 egészséges ételt, ha fogyni akarsz!

Finomak, tápanyagdúsak, de tömve vannak kalóriával!

Serena Williams kis híján belehalt a szülésbe, és először mesélt róla

Sokkoló dolgokat osztott meg a rajongóival a teniszfenomén.

Böjt alatt a legjobb hír: Kutatások szerint a vegán étrenddel lehet a legtovább élni

Ennél is meglepőbb az, hogy azoknál a népcsoportoknál, ahol semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztanak, azoknál a leghosszabb az átlag életkor.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Egy évtizedig iszonyatos fájdalmai voltak a fiatal nőnek szex közben – meglepő ok állt a háttérben

Hosszú idő és nagyon sok orvosi vizsgálat után derült fény a betegségére.

Tanulj te is a SHAPE fittmamitól, Mészáros Bogitól!

A legfrissebb SHAPE magazinban megismerkedhetsz Mészáros Bogi történetével, aki az Én jobban blog szerzője, és aki a kisfia születése után teljesen átalakította az életét, és ő lett az egyik legfittebb mami, akit megismertünk!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft