Mondd a számod, elárulom, ki vagy!
Előfizetek

Mondd a számod, elárulom, ki vagy!

Ahogyan a bolygók "alakítják" sorsunkat, ugyanúgy hasonló jelentőséggel bírnak életünk számai is. Az általuk közvetített rezgések hatnak személyiségünkre és életvezetésünkre.
Többféle numerológiai rendszert ismerünk - avat be a számok misztikus világába Bakos Jákly Rita, aki a tudomány gyakorlati alkalmazását Deák Katitól, az Amerikában élő ismert szakembertől tanulta. - Ezek közül mi a püthagoraszi numerológiát használjuk, amely a számok alapértékét, különböző oktávját alkalmazza az 1-9-es alaprendszerben. (Püthagorasz mélyen hitte, hogy a számokban a makrokozmosz törvényrendszere uralkodik, és ez egyéni szinten - vagyis mikrokozmosz szinten - mint esemény, mint karakter és mint lehetőség működik. Vagyis a nagy törvények ott lapulnak kicsiben a számokban elrejtve a saját életünkben is.) Mesterszámaink a 11 és a 22, melyek nem bonthatók tovább, tehát ezeket külön kezeljük.

A mesterszámmal rendelkező ember hatalmas energiával rendelkezik, akár fizikai, akár lelki értelemben. Arra hivatott, hogy ezt az energiát az emberiség szolgálatára használja, és ezáltal igazi mesterré váljon. Azonban amennyiben ezt a hatalmas energiát nem a megfelelő módon hasznosítja, sorsát és egészségét rombolhatja.

Mit mondanak a számok?
A születési dátumunkból kapott szám az életlecke száma. Ez a szám megmutatja életfeladatunkat, azt a leckét, amelyet teljesítenünk kell. Ha a hivatásunk nem egyezik e szám jelentésének valamely analógiájával, érdemes életünk más területén megélni ezt a rezgést. Az úgynevezett tehetségszámot a névből betűnként átalakított számból kapjuk, hiszen a betűk mind számokká kódolhatók. Nomen est omen - a névben a sors -, tartották a régi bölcsek. A névválasztás látszólag véletlennek tűnik, hiszen szüleink adják. A numerológia ellenben úgy tartja, létezik egy univerzális hullámhossz, amelyen keresztül a születendő gyermek inspirálja a szülőket. Nem magán a néven van a hangsúly, hanem a névhez tartozó számminőségen. Ez a szám kifejezi a szakmai irányultságot, az érdeklődési területet. Tudatosítása segítséget nyújt abban, hogy teljesítsük életleckénket, amit a sorsunk számunkra meghatároz.

A lélekszámot a nevünkben található magánhangzók átalakításával kaphatjuk meg. Ez megmutatja a tetteink mögötti motivációt, hogy milyenek vagyunk valójában. Ez a kép gyakran nem egyezik meg a külvilág felé kifejeződő énünkkel. (Az y egyes esetben magánhangzó, mint az Yvette esetében, máskor mássalhangzó, mint pl. a Károly névnél.)

A személyiségszámot a mássalhangzók összességéből kapjuk: jelentése megmutatja nekünk azt a képet, amilyennek mások látnak bennünket. Ez az a viselkedésmód, ahogyan megnyilvánulunk mások felé (gesztusaink, öltözködésünk, kinézetünk).

A számok jelentése
A számokra jellemző emberi tulajdonságok és lehetőségek, erősségek és gyengeségek tőszavakban:

1 A férfi, azaz a jang energiát képviseli.
A kezdő energiát, az individuumot, az úttörő munkát, a kiáramlást, az újrakezdést jelenti. Erre az emberre jellemző, hogy öntudatos, célratörő, energikus, képes bármikor újrakezdeni. A vezető, a főnök típusa. A szám negatív megélése szerint lehet akár agresszív és egoista, makacs, konok vagy önző.

2 Az egyessel szemben erre a számra
a jin, vagyis a női energia, a befelé fordulás jellemző. Magában rejti az alkalmazkodás képességét, az érzékenységet, az empátiát. Nem jellemző rá, hogy egymaga főnök legyen, de nagyszerűen képes munkatársként együttműködni. Nehezen tud dönteni, gyakran hezitál, de nagy benne a harmóniára való törekvés, erős intuitív képességei vannak. Egyszerre jellemzők rá a régi értelemben vett papnői és anyai energiák. Negatív megélésben lehet sértődékeny, hisztis, képzelődő.

3 Magában foglalja az egyes és kettes szám tulajdonságait, egységben van a férfi és női energia, ami a művészeteket, érzelmeket, harmóniát és egyensúlyt jelenti. Jellemző rá a lelkesedés, az optimizmus, a kreativitás, a jó kommunikációs készség, még akár nagy nyilvánosság előtt is. Jól megtalálja helyét az emberek között, szeret közösségben lenni. Negatív megélésben hajlamos a "túlfecsegésre", amikor nincs is mögötte mély tartalom. Jellemző rá az élet nagyfokú élvezete, esetleges túlzásokkal.

4 A lágyság után ismét egy kis keményítés következik: a 4 -es magának az anyagnak a szimbóluma, képlete a négyzet, ami a földi, materiális dolgokat jelképezi. Jellemző rá a tervezés, a szervezés kemény munkája, a koncentráció, a stabilitás, az építő energia. Gyakran nevezik menedzserszámnak. Odafigyel a részletekre, de negatív megélésére jellemző a túlzott precizitás, rugalmatlanság.

5 Megint egy kis lazulást tapasztalhatunk a korábbi kötöttséghez képest: ez a szám a szabadság szimbóluma, jellegzetessége az utazás, az új ingerek, a kaland, a felfedezés szeretete. Fontos számára a változatosság, soha nem tud egy helyben maradni, jól kommunikál. Nehezen dönt, vagy sokat hezitál, esetleg túl hirtelen határoz. Sokat költözik, gyakrabban változtatja munkahelyét. Negatív megélésekor esetleg instabil, szétszórt, túl sok irányba akar menni egyszerre. ő a tipikus rossz értelemben vett ezermester, aki semminek sem igazán a mestere.

6 Jellegzetessége a családszeretet és a harmóniára való törekvés. Felelősségteljes ember, fontos számára a környezete, és ezért sokat tevékenykedik. Gyakran ehhez kapcsolódó pályát választ, mint óvónő, tanítónő, de lehet családjogi ügyvéd vagy fodrász, aki a szépség megteremtésével visz harmóniát az életbe. Nagy művészi hajlama van, és kimagasló képessége a béke megteremtésére. Negatív megélésére a túlzott megfelelni vágyás jellemző: képes szerettei rabszolgájává válni, ekkor ő lehet az igazi mártír.

7 A szellemiség felé fordul, jellemző rá a filozófia, az égi világgal való kapcsolódás képessége. Ez együtt járhat egyfajta remetei hozzáállással, magánnyal. Szereti a természetet, fogékony a misztikus tudományokra: e szám szülöttei gyakran álltak az egyház szolgálatába. Nagy érdeklődést mutat a tudományok, művészetek iránt. Ahhoz, hogy el tudjon mélyülni, el kell vonulnia a külvilágtól. De ez az egyedüllét nem valódi magány, hiszen benne van a felsőbbrendű felé fordulás. Gyakran vannak "természetfeletti" képességei. A költészet és a zene lehet az eszköze, hogy kifejezze magát. Negatív megélésekor lehet kritikus, ítélkező és magának való.

8 Ismét visszatérés az anyagba, hisz ez a szám a pénz, a hatalommal való kapcsolódás száma. Jellemző rá az ambíció, az erő - amivel kézben tudja tartani a dolgokat - és a felelősségvállalás. Képes összetartani az embereket, "széles válla van", amit lehet terhelni. Lehet rá számítani, megbízható. Vállalja a felelősséget a csoportban, tudja, hová fektessen be, és hogyan bánjon az anyagi javakkal. Negatív megélésére a túlzott anyagiasság vagy - pont ellenkezőleg - a pazarlás jellemző.

9 Amíg az 1 -es szám az egóról szól, a 9 -es mások szolgálatáról. A személyiségfejlődés utolsó lépcsője. Jellemző rá az önzetlenség, a kreativitás és a humanitárius szolgálat. Mások szolgálatára született. Nagyon fontos szerepet tölt be az emberiség életében, kapcsolatban állhat a tanítással, gyógyítással. Az emberekért, csoportokért és akár az emberiségért tevékenykedik. Negatív megélés esetén csak a saját vágyai teljesítésével van elfoglalva, türelmetlen, önző és hitetlen.
5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Te tudod, hogy melyik mit takar? Az evamagazin.hu összeállítása.

Mi szóltunk: felejtsd el ezt a 2 egészséges ételt, ha fogyni akarsz!

Finomak, tápanyagdúsak, de tömve vannak kalóriával!

Serena Williams kis híján belehalt a szülésbe, és először mesélt róla

Sokkoló dolgokat osztott meg a rajongóival a teniszfenomén.

Böjt alatt a legjobb hír: Kutatások szerint a vegán étrenddel lehet a legtovább élni

Ennél is meglepőbb az, hogy azoknál a népcsoportoknál, ahol semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztanak, azoknál a leghosszabb az átlag életkor.

Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.

Egy évtizedig iszonyatos fájdalmai voltak a fiatal nőnek szex közben – meglepő ok állt a háttérben

Hosszú idő és nagyon sok orvosi vizsgálat után derült fény a betegségére.

Tanulj te is a SHAPE fittmamitól, Mészáros Bogitól!

A legfrissebb SHAPE magazinban megismerkedhetsz Mészáros Bogi történetével, aki az Én jobban blog szerzője, és aki a kisfia születése után teljesen átalakította az életét, és ő lett az egyik legfittebb mami, akit megismertünk!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft