Crosscore és Pro ski, a legmodernebb edzésformák bűvöletében kalandoztunk
Előfizetek

Crosscore és Pro ski, a legmodernebb edzésformák bűvöletében kalandoztunk

Összefogásból jeles- Jótékonysági CrossCore nap volt szombaton a Yakuza Fitness-ben.

Szöveg: Somoskői Nóra

Nagy napra ébredt a Yakuza Fitness óbudai terme 2014.november 8.-án, megtartotta ugyanis első, nagyszabású jótékonysági eseményét, mellyel a SOTE I. számú Gyermekklinikáját támogatta. A rendezvény kulcsszava a CrossCore volt. Te hallottál már erről a típusú edzésformáról?

A TRX bizonyára sokatok számára ismerős lehet, a CrossCore pedig nem más, mint egy ebből kifejlesztett, csigás központi egységgel ellátott sportolási mód. Hatékonysága a csiga instabilizáló funkciójában rejlik. Úgy képzeld el ezt az egészet, mintha nem lenne egyetlen fixen rögzített pont sem, melybe kapaszkodhatnál, a csigán lévő kötél ugyanis folyamatosan mozog. A stabilizáció eléréséhez a saját erőnlétedre és fizikumodra van szükség.

Szerény véleményem szerint ebben pont ez a jó, hiszen több izommunka szükséges a gyakorlatok végrehajtásához, ez pedig sokkal nagyobb eredményességet ígér alakunk formálásában. Nemcsak fő izomcsoportjainkat tudjuk ezzel a sporttal átmozgatni, lehetőség van arra is, hogy mélyizmainkat átdolgozzuk, valamint koordinációnkat fejlesszük. Az edzések során a saját testsúlyunkkal dolgozunk, így kiváló kondíciót ad mindkét nem számára. Meglepő, de a Yakuza Fitness vezetője, Zsirai Milán elmondta, hogy a látogatók 80-90%-a hölgy, hát igen csajok, nem csalódtam bennetek, csak így tovább!

2014.november 8.-án jó cél érdekében telt meg az óbudai terem, hiszen 12 órás jótékonysági csapatverseny megrendezésére került sor. Részvételi díj nem volt, mindenki akkora összeggel szállt be amennyit gondolt. A befolyt adománnyal a SOTE I. számú Gyermekklinikáját támogatta a Yakuza Fitness. Több mint 100 fő, összesen 14 regisztrált csapat gyűlt össze az eseményen. Óránkénti váltással más és más edző tartotta az edzéseket, a csapatok résztvevői pedig intenzív mozgással kezdhettek neki az egy órás „kiképzésnek”. Lüktető, ritmikus zenék segítettek minket abban, hogy még inkább ráhangolódjunk a kötélre. Szerény személyem is részt vett az egyik etapban, én nem csak azért jöttem el, mert adakozhattam, hanem mert nagyon szeretem a CrossCore-t is, mint edzésformát.

A 60 perces egységben volt minden, kitörések, hasizomgyakorlatok és fekvőtámaszos feladatok egyaránt. Izmainkat sikerült kellőképpen átmozgatni, bátran merem álltani, hogy senki sem ment haza úgy, hogy valamilyen hiányérzete lett volna. Jó volt látni, hogy ennyi ember mozgott és edzett egy időben, az pedig pláne pozitív érzéssel töltött el, hogy ezzel a nappal valakinek/valakiknek segíthettünk. A szervezés profi volt, hiszen a résztvevők óránkénti váltása gördülékenyen ment.

A neves eseményen szépségkirálynők is részt vettek, ott volt és velünk edzett Kocsis Korinna, Cserháti Tamara és Viczián Lili is. Egyikőjük sem először vett részt CrossCore edzésen, számukra is éppoly sokat ad ez a sport. Ahogy ők, úgy én is hiszek ennek a jótékony hatásában. A CrossCore szerelmesei kipróbálhattak egy szintén új, különleges mozgásformát is, mégpedig a Pro Skit. A Pro Skit egy síszimulátoron kell végezni. Komplex mozgásforma révén, állóképességet fejleszt, alakot formál és erősít is. Magához a gyakorlatokhoz előzetes sítudás egyáltalán nem szükséges.

Mindent egybe véve ez egy fantasztikus nap volt. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy ismét végigcsinálnám-e ezt az ominózus szombati napot, akkor én lennék az első, aki jelentkezik. Volt itt minden, küzdelem, kitartás, együttműködés és összefogás. Legközelebb, ha lesz ilyen, akkor gyere el te is, én biztosan ott leszek!

Tárazd be mind: A legfontosabb vitaminok és táplálékkiegészítők minden nő számára

A vitaminok mindegyike fontos az emberi szervezet számára, ám van néhány ami a nők esetében kiemelkedő jelentőséggel bír!

Medvehagyma, a tavaszi csodanövény - te is fogyaszd minél többet!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Folyton kimerültnek érzed magad? Akár ez a négy komolyabb betegség is állhat a háttérben

Van egy pont, amikor már nem normális az állandó kimerültség.

Ezért hasznos a vegán étrend

Vegán népcsoportokat vizsgáltak tudósok.

Vigyázz, ha mindig későn fekszel le aludni! Az éjjeli baglyok korábban halnak

Ha te is minden este ébren vagy éjszakába nyúlóan, mindenképpen olvass tovább…

Tudtad, hogy a sütőben is lehet főtt tojást készíteni?

A főtt tojás tökéletes része a reggelinek, ebédnek és vacsorának is, feltölt mindenféle jóval, és telis-tele van proteinnel.

Esküvőd lesz? 4 dolog, amit tegyél meg a külsődért az utolsó hetekben!

Szebb alakot, ragyogóbb bőrt szeretnél a nagy nap előtt? Akkor a következő tanácsokat érdemes megfogadnod!

Most akkor egyél vagy ne, mielőtt reggel edzeni mész?

Valaki nem tud, valaki nem akar, más pedig nem tud elindulni nélküle.

A gyerek vagy a férj miatt stresszel többet egy nő? A válasz biztosan meg fog lepni

Vajon ki a családban a legnagyobb stresszfaktor? A joy.hu tudósít egy nemrégi felmérés eredményeiről.

Ez az az edzés, amit végezned kell, ha fogyni szeretnél!

Pedig sokan nem ezt csinálják, ha a súlyvesztés a céljuk!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft