Mozogj a babáddal a hátadon!
Előfizetek

Mozogj a babáddal a hátadon!

A fantasztikus baba-mama edzésforma egészen pici kortól, már pár héttel szülés után elkezdhető.

A Kanga training az egyik legújabb kismamáknak és babáknak való torna, edzésforma. Egyik legfontosabb előnye, hogy szülés után 8-10 héttel már elkezdhető, hiszen a babák a torna ideje alatt végig az anyjukkal vannak, mozognak picit ők is, vagy a babahordozóban pihennek édesanyjuk testén a gyakorlatok közben.

A Kanga-tréning, egy speciális szülés utáni regenerációs torna, 2008 óra hódít Európában, és már Amerikában, Ausztráliában is egyre népszerűbb. Azoknak az édesanyáknak szól, akik nemrégiben szültek, és szeretnék testüket ismét formába hozni, mindezt babájukkal együtt, olyan trénerek irányítása alatt, akikkel biztonságosan, hatásosan, a szülés utáni megváltozott élethelyzetnek megfelelően mozoghatnak.

Hogyan zajlik a tréning?

Az edzés elején a babák és az anyák együtt mozognak, de mikor a kis edzőtársak elfáradnak, nagyot aludhatnak babahordozóban, édesanyjuk testén. Így mindenki jól jár, a baba folyamatosan anyja közelségét élvezve megnyugszik, elalszik, míg az anyának sincs lelkiismeret furdalása, hogy babája nélkül fordít időt magára, ráadásul kis „súlyzója” edzettségi szintjével együtt növekszik.

A Kanga trénerek komoly felkészülést követően oktatnak:

A lányok alapos kiképzést kapnak baba-hordozásból, ezen kívül együtt dolgoznak hordozási-tanácsadóval, vagy ők maguk is azok. A legjobb hordozó eszközöket ingyenesen biztosítják a tornán résztvevők számára, így az is nyugodtan elmehet a tréningre, aki korábban sosem hordozott.

Nagyon hasznos a mamáknak:

- a trénerek különféle gyakorlatokkal segítik a terhesség és a szülés alatt meggyengült vagy megsérült izmokat a regenerálódásban

- a kanga-trénerek ellenőrzik az egyenes hasizmok szétválását, speciális gyakorlatokkal tudják segíteni azokat a nőket, akiknek ez problémát okoz.A gátizom torna és gátizom védelem is szerves része az óráknak.

A torna hatalmas előnye, hogy a foglalkozások kiscsoportosak, a trénerek minden anyukát és babát személyesen ismernek, minden résztvevőnek tudják az egészségügyi problémáját, edzettségi szintjét, így mindenki a neki legmegfelelőbb tornát végzi. A maximum 8 alkalom során az édesanyák megtanulják a biztonságos és hatékony edzés alapjait, és külön elméleti képzést is kapnak 1-1 kiemelt témában, mint például a szülés utáni lapos has titka, a gátizmok erősítése.

Nincsenek bonyolult koreográfiák, nehezen követhető tánclépések. A 80-as, 90-es évek diszkó slágerei szolgáltatják a ritmust.

Jó idő esetén Babakocsis Kanga órákkal is kiegészül a kínálat, illetve a megerősödött anyukáknak ott a folytatási lehetőség, a KangaBurn, ami speciálisan szülőknek kialakított funkcionális edzés – immár baba nélkül.

Itthon Veszprémben, Veresegyházán, Budapesten és Balatonfüreden érhető el jelenleg a Kanga-tréning, de hamarosan további helyszíneken, köztük Miskolcon, Szegeden, Pápán, Szombathelyen, Keszthelyen, Tapolcán, Herenden is kipróbálhatják az anyukák a Kangát.

Fotók: Szudy Péter

Ha tavasz, akkor méregtelenítés: vigyázz, mert ez a 3 legnagyobb hiba a dietetikus szerint

Még csak tervezed, vagy már javában benne vagy a méregtelenítésben? Akkor most jól figyelj!

"2 hétig minden nap megettem egy almát, az eredmény pedig még engem is meglepett"

Nem tűnik drasztikus változtatásnak, mégis sokat számít napi egy alma!

Így változott meg a tökéletes női test az elmúlt 100 évben

Nem csoda, hogy a nőknek sok problémájuk akad a testképükkel: az elmúlt 100 évben az égvilágon minden divatos volt, ami az alakot illeti!

Bizarr(ul jó) dolgok, amik a vegán életmód hatására történhetnek a testeddel

Az utóbbi években trend lett vegán életmódra váltani, de vajon mit tesz valóban a testeddel, ha te is így étkezel?

Alakbarát húsvéti finomságok egy igazán fitt anyukától

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

5 zöldség és gyümölcs, amit sose tarts hűtőben!

Lehet, hogy azt hiszed, ezek számára a hűtő a legjobb hely, de nagyon tévedsz!

Ettől a limitált jógakollekciótól te is motiváltan kezded majd a tavaszt!

Az IKEA limitált jógakollekciója mindenki kedvét meghozza az edzéshez!

10 kilót fogyott Danics Dóra, pedig egyáltalán nem akart diétázni

Elárulta, minek köszönheti elképesztően karcsú alakját!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft