Hasznos tanácsok konditermi edzéshez
Előfizetek

Hasznos tanácsok konditermi edzéshez

Hogyan eddz konditeremben? Edző nélkül leginkább sehogy - javasolja Németh Dorottya fitness világbajnok, személyi edző, aki elárulja hogyan készülj életed első kondiedzésére és miért érdemes mindenképp szakember segítségét kérned az első időszakban...

Mit vigyünk magunkkal a terembe, mire lesz feltétlenül szükségünk?

Elsősorban egy kényelmes ruhára lesz szükség, amiben komfortosan érzi magát mindenki. Emellett egy igazi edzőcipore, mert egy rossz cipő, nagyon sokat árthat.
Vizet mindenképpen készítsen be midenki, a hidratálás elengedhetetlen edzés közben. Higiéniai szempontokbol törölköző is kellhet, bár ezt általában adnak a termekben.


Mi a teendő, ha életünkben először járunk konditeremben, de nincs módunkban személyi edzőhoz fordulni? Hogyan fedezhetjük fel egyedül a gépeket, súlyokat?( ha egyáltalán fel lehet fedezni egyedül)

Semmiképpen sem ajánlom, hogy egyedül próbáljátok meg felfedezni a gépeket. Igaz, hogy mindegyik oldalán találtok útmutatást,de a szabályos végrehajtás elengedhetetlen, egyrészt a sérülések elkerülese végett, másrészt a fejlődés miatt.

A legtöbb teremben vannak teremedzők, akiknek az a feladatuk, hogy segitsenek azoknak, akik nem szakemberrel dolgoznak együtt. Bátran menjetek oda, és ne szégyelljétek, ha valamit nem tudtok. A legjobb, ha egy hónapot rászántok, és egy profi szakemberrel megtanuljátok az alapokat.

Melyek azok a gépek (1-2), amelyeket különösebb szaktudás nélkül is használni tudunk? Milyen extra tippeket/kezdő ismétlésszámokat adnál ezek használatához?

A kardio gépeket mindenki bátran használhatja, itt közepes tempóban minimum 30 percet töltsetek el. A többi géphez mindenképpen szakértő segitségét javaslom.


Milyen pozitívumai vannak egy személyi edzésnek, amelyek hosszútávon kifizetődőbbek lehetnek az egyéni próbálkozásoknál?

Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy amikor fáj a fogunk, akkor sem állunk neki magunknak kifúrni, hanem elmegyunk egy orvoshoz. A személyi edzés is hasonló.
Én több éven keresztül tanultam edzéselméletet, élettant, anatómiát, 15 évig versenyeztem, ezáltal rengeteg tapasztalattal rendelkezem. Ahhoz, hogy a testünkon alakítani tudjunk, rengeteg mindent figyelembe kell venni. Minden ember más és más, ami az egyiknek működik, az a másiknak nem fog.

Általaban az a baj, hogy a óriasi lelkesedessel vágnak bele a drasztikus diétába és a kemény edzésbe, ami pár nap vagy hét alatt teljesen kizsigereli a szervezetet. Ekkor jönnek az óriasi evések, és a csalódottság, hogy nem birják.

Egy edző megtanítja a fokozatossag elvét, a helyes étkezés szabályait, amik közül az első és a legfontosabb, hogy enni kell, ráadásul sokat!:-)

A fotók forrása: nemethdorottyafitness.hu

Tárazd be mind: A legfontosabb vitaminok és táplálékkiegészítők minden nő számára

A vitaminok mindegyike fontos az emberi szervezet számára, ám van néhány ami a nők esetében kiemelkedő jelentőséggel bír!

Medvehagyma, a tavaszi csodanövény - te is fogyaszd minél többet!

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: mostantól Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Folyton kimerültnek érzed magad? Akár ez a négy komolyabb betegség is állhat a háttérben

Van egy pont, amikor már nem normális az állandó kimerültség.

Ezért hasznos a vegán étrend

Vegán népcsoportokat vizsgáltak tudósok.

Vigyázz, ha mindig későn fekszel le aludni! Az éjjeli baglyok korábban halnak

Ha te is minden este ébren vagy éjszakába nyúlóan, mindenképpen olvass tovább…

Tudtad, hogy a sütőben is lehet főtt tojást készíteni?

A főtt tojás tökéletes része a reggelinek, ebédnek és vacsorának is, feltölt mindenféle jóval, és telis-tele van proteinnel.

Esküvőd lesz? 4 dolog, amit tegyél meg a külsődért az utolsó hetekben!

Szebb alakot, ragyogóbb bőrt szeretnél a nagy nap előtt? Akkor a következő tanácsokat érdemes megfogadnod!

Most akkor egyél vagy ne, mielőtt reggel edzeni mész?

Valaki nem tud, valaki nem akar, más pedig nem tud elindulni nélküle.

A gyerek vagy a férj miatt stresszel többet egy nő? A válasz biztosan meg fog lepni

Vajon ki a családban a legnagyobb stresszfaktor? A joy.hu tudósít egy nemrégi felmérés eredményeiről.

Ez az az edzés, amit végezned kell, ha fogyni szeretnél!

Pedig sokan nem ezt csinálják, ha a súlyvesztés a céljuk!


A bikinialak most készül!

Csak 999 Ft